Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

O șoferiță a accidentat o sătmăreancă și a fugit. Apoi victima i-a cerut 5.000 de euro

O șoferiță a accidentat o sătmăreancă și a fugit. După ce a lovit-o cu mașina, șoferița a coborât și a certat-o pe femeie că i-a sărit în față, apoi a părăsit locul accidentului. Apoi, ca să păstreze tăcerea, victima i-a cerut șoferiței vinovate 5.000 de euro.

Potrivit informațiilor PortalSM, șoferița condus autoturismul marca Volkswagen Golf, pe DN 1C, pe raza localităţii Turulung, și a accidentat o sătmăreancă ce s-a angajat în traversarea părţii carosabile, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare, un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, după care părăsit locul accidentului. Mai mult, după impact, șoferița a modificat starea locului accidentului, prin aceea că a mutat autoturismul de la locul faptei, până în localitatea Porumbeşti.

Fiind audiată, victima a declarat s-a asigurat şi a început să traverseze drumul, iar în momentul în care se afla pe la mijlocul trecerii de pietoni a văzut că vine o maşină, cu viteză, în direcţia Drăguşeni-Halmeu, astfel că a început să fugă pentru a nu fi lovită din plin, însă nu a reuşit, fiind lovită de maşina respectivă în zona genunchiului stâng, după care a căzut.

Aceasta a mai spus că imediat după accident a oprit maşina care circula în spatele maşinii care a lovit-o, iar persoanele din maşină au întrebat-o dacă este bine şi totodată, i-au spus ce număr de înmatriculare are maşina care a lovit-o. Maşina care a lovit-o a oprit la aproximativ 400 de metri de trecerea pentru pietoni, iar șoferița vinovată a început să strige la ea că i-a sărit în faţă de nicăieri, vorbindu-i în limba maghiară. Întrucât era panicată şi speriată în urma accidentului nu a avut nicio reacţie, iar femeia respectivă a urcat la volanul maşinii şi a plecat spre localitatea Halmeu, fără să o întrebe dacă se simte bine. Apoi, victima a sunat la 112.

Fiind audiată în calitate de inculpat, șoferița a declarat faptul că o persoană de sex feminin a sărit pe trecerea de pietoni şi întrucât era întuneric şi nu avea nici vestă reflectorizantă pe ea, nu a observat-o. A mai spus că a oprit autovehiculul după aproximativ 3-4 metri de locul accidentului, a coborât şi a întrebat-o pe persoana vătămată dacă se simte bine, însă aceasta nu a răspuns. A precizat că din moment ce persoana vătămată nu i-a răspuns a considerat că se simte bine, aceasta se afla în picioare şi avea ciorapii rupţi şi văzând că nu poate discuta cu ea a urcat la volan şi a plecat spre domiciliu.

A doua zi după accident, șoferița s-a deplasat la locul de muncă al persoanei vătămate, însă nu s-au înţeles deoarece persoana vătămată a cerut suma de 5000 de euro. După o săptămână s-au înţeles la suma de 3000 de euro, victima declarând că nu a depus plângere, însă inculpatul nu a mai achitat suma de 3000 de euro deoarece i s-a părut o sumă mare.

Șoferița a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, ,,pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prevăzută de art. 338 alin. 1 C.pen. şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prevăzută de art. 338 alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.pen”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.