Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Șoferul care a provocat tragedia pe podul Decebal, reținut. Procurorii cer arestarea preventivă

Șoferul care a provocat tragedia pe podul Decebal din municipiul Satu Mare a fost reținut. Procurorii cer arestarea preventivă și explică cum s-a produs accidentul mortal de miercuri seara.

Redăm, mai jos, comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare:

,,În data de 12.10.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art.336 alin. (1) Cod Penal și ucidere din culpă, prev. de art.192 alin.(2) Cod Penal, cu aplic.art.38alin.(2) Cod Penal.

În fapt, s-a reținut că la data de 11.10.2023, în jurul orei 19.00, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Touareg pe podul Decebal din mun. Satu Mare având o concentrație alcoolică de 1,63 g/l alcool pur în sânge la prima probă prelevată și o concentrație de 1,40 g/l alcool pur în sânge la proba a II-a, ocazie cu care a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune laterală cu un autoturism marca Mercedes. Pentru a evita impactul, conducătorul autoturismului marca Mercedes a virat la dreapta, astfel că autoturismul marca Volkswagen Touareg, condus de către inculpat, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca AudiQ5, acesta din urmă fiind proiectat în parapetul din partea stângă. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului marca Audi Q5 și vătămarea corporală a unui minor în vârstă de 5 ani, fiul conducătorului autoturismului marca Volkswagen Touareg – aflat pe bancheta din spate. Facem precizarea că testarea inculpatului pentru prezența substanțelor psihoactive în organism a indicat un rezultat negativ.

Față de inculpat s-a dispus luarea măsuri reținerii, urmând ca în cursul zilei de 12.10.2023 să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv”.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. Feri Poker Răspunde

    Ștreangu-n gât și la revedere !!

  2. altu fără bmw Răspunde

    Cineva a fost foarte beat și foarte idiot. Sunt totuși curios ce zice nevasta delicventului că a pus în primejdie inclusiv viața propriului copil? Sau este deja călită? Indiferent nu este ceva normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.