Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

FOTO. Drumul capcanelor din Satu Mare intră în modernizare. A fost semnat contractul

Drumul Satu Mare – Borlești, supranumit și drumul capcanelor, intră în modernizare. A fost deja semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor.

Consiliul Județean Satu Mare modernizează cu fonduri europene drumul județean DJ193 Satu Mare-Borlești-limită de județ Maramureș, în lungime de 40 de kilometri. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat astăzi contractul de proiectare și execuție a lucrărilor cu Asocierea DIFERIT AG SRL – DIFERIT SRL, contract în valoare de 200.810.474 lei.

,,În ultimii ani întreținerea acestui tronson a devenit foarte costisitoare pentru bugetul județului, fiind nevoiți să alocăm anual aproximativ 1 milion de euro pentru reparații. Modernizarea mult așteptată a acestui drum va începe în curând, iar lucrările vor fi realizate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2021-2027”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Refacerea tronsonului va începe la ieșirea din municipiul Satu Mare și intrarea în localitatea Păulești, iar lucrările vor cuprinde localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărășeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, durata etapei de proiectare fiind de 6 luni. Pe traseul drumului modernizat vor fi amplasate 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice.


 

2 comentarii

  1. ion Răspunde

    parca il vad semnand pt autostrada codrului ….
    acelasi Pataki ,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.