Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO. Elevi din Satu Mare, calificați la etapa finală a unui concurs național de robotică

Adam Nistor și Cezar Cucuiet, elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare, s-au calificat la etapa finală a concursului național de robotică NEXTLAB.TECH, care se va desfășura în 9 decembrie 2023, la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică București. Concursul NEXTLAB.TECH este cel mai mare concurs de robotică școlară din România destinat elevilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani.

Concursul este înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Participând, elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului și învață să programeze roboți bazați pe placa microprogramabilă NEXTLAB.TECH A1 sau Arduino și să lucreze în Open Roberta, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE, Python şi C. Toţi elevii beneficiază gratuit de cursuri de robotică susținute de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii.

Adam Nistor, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, s-a calificat la proba robotică creativă, categoria de vârstă 12 – 16 ani, cu robotul RONTIS1, demonstrând pasiune pentru tehnologie, creativitate și inovație. El se remarcă prin abilitățile deosebite și dedicarea față de domeniul roboticii.

Cezar Cucuiet, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare, s-a calificat la proba labirint, categoria de vârstă 12 – 16 ani, cu robotul Tuco, demonstrând abilități remarcabile în domeniul construirii și programării roboților.

Concursurile de robotică pun, adesea, în fața participanților provocări variate, necesitând gândire creativă și soluționarea problemelor în timp real. Finaliștii nu doar că răspund acestor provocări, ci și aduc elemente inovatoare și soluții ingenioase, ilustrând astfel abilitățile lor de adaptabilitate și rezolvare a problemelor.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.