Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

FOTOGALERIE. Primul exercițiu de salvare de la Luna Șes

Salvamontiștii Serviciului Public Județean Salvamont au efectuat primul exercițiu de iarnă privind evacuarea din mijloacele de transport pe cablu, care a avut loc pe Telescaunul CD 4 Luna Șes. La complexitatea operațiunilor de salvare s-au mai adăugat temperatura scăzută, vântul rece și zăpada de pe bateria pilonului, toate sporind dificultatea aplicării procedurii de salvare.

Până la pornirea sezonului de schi vor mai fi efectuate exerciții de salvare din telescaun, cu ridicarea gradului de dificultate prin efectuarea operațiunilor, în cel mai dificil și expus sector de pe traseul liniei, cel situat între pilonii 12 și 14, în proximitatea vârfului Pietroasa.

,,Avem încredere în tehnologie dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu, muntele fiind un loc imprevizibil!”, spun salvamontiștii sătmăreni.


2 comentarii

  1. Satmareanu’ Răspunde

    Cand se deschide partia?

  2. părerea mea Răspunde

    Spectacolul ăsta s-a organizat ca să se arate preocuparea și atât. Eu dacă eram ziarist în locul vostru întrebam care este starea de funcționare a tunurilor de zăpadă și dacă sunt destui angajați ca să poată funcționa sisemul. Că dacă nu atunci e doar praf în ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.