Ultima actualizare: azi, 14:41

 

Locale

FOTO. Tone de ”ajutoare” interzise prin vama Petea. TIR-ul, trimis înapoi în Franța

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului, nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 11 tone de produse second-hand provenite din Franța.

Vineri, 10 noiembrie, în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat în județul Maramureș. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) provenite din Franța, marfă ce urma să ajungă la o asociație din județul Maramureș.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 11.500 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Sursa: Poliția de Frontieră

Un comentariu

  1. eu Răspunde

    cele chinezesti corespund ca aduc bani la buget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.