Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Hoți de catalizatoare prinși de polițiști. Un tânăr și o minoră (16 ani) au făcut ravagii în Satu Mare

Hoți de catalizatoare prinși de polițiști. Un tânăr în vârstă de 22 de ani și o minoră de 16 ani au făcut ravagii în Satu Mare. Ei au fost opriți de un echipaj de poliție pe drumul Careiului, iar în mașina lor oamenii legii au găsit mai multe unelte folosite la tăierea metalului, precum și un catalizator auto.

Cei doi au acționat de mai multe ori, în perioada 29 octombrie-6 noiembrie 2023, spun polițiștii. Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar.

Ce spune poliția:

,,La data de 9 noiembrie, în jurul orei 22.30, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control a traficului rutier pe strada Careiului din municipiu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au oprit un conducător auto de 22 de ani, în autovehicul fiind prezentă și o minoră de 16 ani.

În urma efectuării unui control asupra autoturismului, polițiștii au identificat un catalizator auto, precum și instrumente și unelte susceptibile a fi folosite la tăierea metalului. Cauza a fost preluată de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Satu Mare, pentru continuarea cercetărilor.

În urma materialului probator administrat, polițiștii au reținut, în sarcina celor două persoane, săvârșirea a patru infracțiuni de furt calificat și tentativă la furt, în perioada 29 octombrie-6 noiembrie. În dimineața zilei de 10 noiembrie, tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 11 noiembrie, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de lege, precum și de prezumția de nevinovăție”.


Sursa: IPJ Satu Mare

18 comentarii

  1. fain... Răspunde

    aratati si moaca banditilor sa ne ferim de jeguri hotii,eventual sa aplicam prezumtia de nevnovatie asa ca la noi,,,,

  2. 😝 Răspunde

    Control judiciar, adică: după fiecare catalizator furat merge la poliție să-l deconteze. Mișto! Nu?

  3. Kuka Răspunde

    Solutia este inchiderea centrelor de preluare a ferului vechi, sau restrictionarea preluarii anumitor categorii de metale, care pot fi procurate doar din asemenea infractiuni!
    Lasate fara posibilitatea de avalorifica prada, s-ar reduce spre 0 asemeneaactivitati!

    • -.- Răspunde

      Bai kuka da prost te-o facut ma-ta

      • ... Răspunde

        Precis sunteti frati

      • Pistike Răspunde

        Mai prost ești tu! Ce a spus @Kuka greșit?
        Tu ești precis unul dintre cei care profită la maxim de pe urma țiganilor de sălaj!

        • -.- Răspunde

          Bai bozgore, te-o fatat ma-ta in beci ? Cum sa fie singura metoda de a procura catalizatoare prin infractiuni ? Cum sa inchizi fieru vechi ? Da cu toate epavele rezultate din accidente facute de avortoni ca tine ce facem ? Ti le bagam in garsoniera ?

          • Pistike

            Bă, tu ori ești prost, ori ești prost! Eu bănuiesc că ești prost!
            Tu ai înțeles ce am scris? Sau “e prea grele cuvintele”?

  4. Inu Răspunde

    Da’ nu mai simplu le tai o mână ca în țările musulmane, când te-a prins la furat?! Garantat nu mai face a doua oară!

    • Pistike Răspunde

      Fain ar fi 😉
      Și la cei ce mint, să le taie limba …
      Cozma, ar fi vai ș-amar de … limba ta 😉

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Cel care l-a lasat liber, sa mai poata fura, ar trebui acuzat de complicitate cu infractorul.

  6. Gheo Răspunde

    Cine cumpără catalizatoarele de la hoți ar trebui băgați la zdup, că nici capacele de canal nu s-ar fura dacă nu ar avea cumpărători.

  7. ecologist Răspunde

    Pentru @Kuka și @Pistike. Faceți vă rog ceva cercetări exhaustive despre cine deține sau este păpușarul din spatele acelor afaceri apoi sflându-vă înposesia acestei informații puteți să vă puneți întrebarea că oare de ce nu se intervine. Și eu sunt de acord că acele capace de canal doar din furt pot proveni dar așa se pare că asta nu interesează pe nimeni. De 20 de ani se tot încearcă restricționarea achizițiilor de metale de la populație, mai ales cele de aliaje dar se pare că tot timpul se găsește o portiță. S-ar indica ca la astfel de achiziții să se solicite elementele de identificare ale celui care le predă (act de identitate) și acel act să fie transmis obligatoriu către Ministerul Mediului. Apoi că nu vor face mai nimic și asta e posibil dar la un furt grosolan măcar se știe cine a adus fierul la punctul de colectare și se poate căuta de sănătate măcar. Aici nu mă refer la copie buletin ci la introducerea datelor în sistemul electronic. Pentru că astea trebuie să plătească și la Fondul de Mediu niște sume. Așa acum astea dispar într-un twilight zone și nu-i mai găsești niciodată.

    • Pistike Răspunde

      Nu știu cine stă în spatele afacerii, dar sunt convins că este o persoană cu influență mare!
      Câte tone de cabluri electrice se fură și se arde izolația de pe ele, iar fumul îl inhalăm noi, cu toții!
      Totuși mi se pare ciudat că nu se iau măsuri!

      • ecologist Răspunde

        Eu ți-am zis să faci niște săpături superficiale. Și apoi să comentezi și să zici ce ai zis mai sus. Că de vei face asta nu o să mai zici, ascultă-mă. Dar nu contează. Ideea ar fi să fie ținut fenomenul sub control să nu fie cum e în sud. Pentru că la noi de bine, de rău încă stăm rezonabil față de ce se petrece în jurul capitalei sau prin Mehedinți.

  8. 1234 Răspunde

    Dupa mine ar-fi sa se plateasca o anumita suma…. , pentru cei care anunta organele competente pentru o abatere , daca se dovedeste .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.