Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

Un sătmărean a cumpărat un porc și a fost amendat. Ce greșeală a făcut

Un sătmărean a cumpărat un porc și a fost amendat. Bărbatul a fost amendat cu 1.200 de lei pentru că a cumpărat un porc ,,fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor”, spun reprezentanții DSVSA.

,,În urma controalelor efectuate în perioada 10 – 16 noiembrie, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, din care o amendă contravențională în valoare de 1.200 lei pentru o exploatație non profesională din localitatea Urziceni și trei avertismente pentru trei exploatații non profesionale, din localitățile Lazuri, Certeze și Sanislău – pentru cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor a altor animale în efectivele existente și un avertisment – o primărie din localitatea Căuaș, pentru nerespectarea prevederilor înscrise în H.G. 1059/2013”, informează DSVSA Satu Mare.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, un sătmărean a fost amendat de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru că și-a tăiat porcul în curte. Motivul? Acesta nu a anunțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial.

La începutul acestei luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că permite sacrificarea porcilor de Crăciun în gospodării. ,,Legea porcului” s-a modificat după ce ministrul Agriculturii a dat ordin ca românii să își poată vinde în continuare porcii din gospodării. ,,Creșterea, sacrificarea porcilor în gospodăria țărănească și comercializarea acestora nu va fi interzisă”, a anunțat ANSVSA.

Concret, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că după ce a convocat conducerea ANSVSA şi structura din cadrul Ministerului Agriculturii a luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei să poată fi valorizaţi de către persoanele fizice.


CITEȘTE ȘI:

14 comentarii

  1. radica2 Răspunde

    Da pe bugetarii care fac combinatii pe langa servici, ca au timp, de ce nu ii amendeaza nimeni? Mari gunaie si politistii astia.

  2. 😮😮😮 Răspunde

    Mă gândesc că organele s-au autosesizat după reclamația porcului care nu era de acord cu schimbarea de domiciliu!? 😉

  3. H&R Răspunde

    Dacă iau mwie gratis, mai trebuie să chem veterinarul? Sau e de ajuns să-i dau mwia mai departe lui 3 puncte? Știu că îi place, oricum e un labagiu trist

    • Procter&Gambell Răspunde

      Colectivul de analiză tehnică întrunită ad-hoc la solicitarea ta a hotărât că poți să păstrezi totul. Oricum altceva nu capeți azi de mâncare. Eventual dacă cel care te preplătește așa sârguincios nu-ți donează ceva maro în guriță.

      • H&R Răspunde

        Corect P&G. Vezi ca de furat stie conationalul. Asta e sport national pe la noi.

        • Procter&Gambell Răspunde

          @H&R, e doar un idiot limitat intelectual care se crede hazliu când face astfel de prostii prostești de copil tembel de grădiniță. Nici nu cred că a înțeles știrea păe marginea căruia a deșertat această mizerie pe post de comentariu. Păcat de oxigenul ce-l consumă.

  4. Beast Răspunde

    Mi-ați furat porcul. Acuma ce mai mănâncă puradeii.

  5. CATRINEL RAT Răspunde

    CORECT!

  6. Procter&Gambell Răspunde

    Mama mea trebuia amendată când îl alinta pe tata cu Porc bețivan. Sunt 3 puncte deghizate, dar la fel de idioate

    • Procter&Gambell Răspunde

      Numai demonstrezi cât de idiot mai oți fi. Aici ești viteaz dar în rest ești mukles, gunoi genetic ce ești. Ai zis că te legi și de mine după @H&R? Știi ce? Sper să-ți stau în gât până te îneci. În rest bați câmpii, nimic nou. Aduci forma ta consacrată. Apropo, știi ce înseamnă cuvântul consacrată. Că nu sunt sigur, idiot cu două clase ce ești.

  7. Procter&Gambell Răspunde

    Îmi place să i-o trag mămicii mele, chiar daca trebuie sa sap să ajung la ea. In rest mi-o trage H&R, ne place la amândoi, facem cu schimbul.

    • Procter&Gambell Răspunde

      Doar te-ai definit singur. Măcar toată lumea poate vedea cât de limitat poți fi la cap. Te rog continuă. Doar atât poți? Ești slab. Dă-i drumul frustrărilor acumulate. Aici vezi că e liber. Te poți simți ca și acasă printre porci printre lături.

  8. Procter&Gambell Răspunde

    Eu sunt idiotul de 3 puncte, un labagiu trist și singur. Mă pricep la toate, numai la viața mea nu

    • Procter&Gambell Răspunde

      Nimic mai greșit. Sugerez să te ocupi de treaba ta că ești un idiot care se crede haios când își bate joc de altul. Ar fi cazul ca măcar acum prima dată în viața ta să faci ceva util. Îți doresc toate cel bune dorite și mie dar cu vârf și îndesat. Că le meriți. Ar trebui să ți se taie ajutorul social să vedem atunci cum ți s-ar taie hlizeala idioată de pe mutra ta nespălată. Ar trebui să plătești și taxă pentru aer că degeaba consumi și pe aia. No, dar eu nu am timp de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.