Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Accident în Satu Mare. Copil (11 ani) lovit de o șoferiță pe B-dul Lucian Blaga

Accident în Satu Mare. Un copil în vârstă de 11 ani, aflat pe o bicicletă, a fost lovit de o șoferiță pe bulevardul Lucian Blaga din municipiu. Evenimentul rutier s-a produs marți, 2 ianuarie 2024.

,,La data de 2 ianuarie, în jurul orei 17.45, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul Lucian Blaga din municipiu. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o conducătoare auto de 23 de ani, din Păulești, ar fi acroșat un minor de 11 ani, care ar fi traversat drumul public, pe o bicicletă.

Din producerea evenimentului, a rezultat rănirea minorului. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare.

8 comentarii

  1. Răducu Răspunde

    Felicitări părinților băiețelului de 11 ani care circulă pe drumurile publice pe bicicletă! Ăștia sunt curajoși cu adevărat!
    Bravo tatălui că a învățat copilul să treacă strada pe bicicletă fără să se asigure!

    La modul serios, poate că data viitoare nu mai ajunge acasă, ci direct la morgă!

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Totusi ar fi o pita buna de mancat despre subiectul vitezei cu care se circula pe acolo. Si in general despre reducerea vitezei la trecerile de pietoni. Ca atunci imediat ar scadea si numarul accidentelor. Scrie asta in lectura facultativa la unii denumit si cod rutier. Sa fie oare ungurii de vina si pentru asta?

    • Kuka Răspunde

      Când nu sunt pietoni în apropierea trecerii de pietoni nu există niciun fel de limitare, poi circula cu viteza permisă pe respectivul sector de drum.
      Dar când vine dobitocul de biciclist (sau, mai nou trotinetist) în viteză pe trotuar și îți apare brusc în față, poți reduce tu voteza, că boul intră în tine!
      Încă nu am văzut nici un raport al poliției rutiere în care să spună că au amendat un număr suficient de mare de bicicliști sau trotinetiști care circulau pe trotuare, încât să fie cu adevărat un risc real pentru ei! Despre gardienii publici nici nu pomenesc, că ei habar nu au despre legile în vigoare!

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        În mare parte sunt de acord cu comentariul tău cu singura observație că uiți intenționat de ce zice codul rutier în zona trecerilor de pietoni semnalizate corespunzător. În zonă viteza permisă este de 70 la oră. Din această cauză cam 90% dintre șoferi circulă cu cel puțin 90 -100 la oră. Te-aș vedea eu pe tine dacă ai locui acolo și ar trebui să traversezi frecvent. Că nu ai unde altundeva. De acord că acel copil probabil a sărit în fața mașinii. Dar pun și eu o întrebare. Dacă erau mai mulți pe trecere și șoferul lovea un pieton pe trecere atunci ce ziceai? 🤔

        • Kuka Răspunde

          Nu am omis nimic, nici intenționat nici din greșeală!
          (HG1391/2006, art. 123 lit. h)

          Articolul 123
          Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localitatilor, în urmatoarele situaţii:

          h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare şi marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflati pe trotuar, în imediata apropiere a părţii carosabile, intenţionează să se angajeze în traversare;

          • Sâcă

            Numai că acolo trotuarul nu este in imediata apropiere a drumului ….o fi de bine….o fi de rău.???

          • 🤔🤔🤔

            Nu ai omis. Te-ai corectat singur. Totuși este foarte interesantă optica unora cu mașina în detrimentul pietonilor. Dacă vrei să trăiești într-un oraș locuibil și nu într-o junglă urbană primul pas este să încerci sa respecți pe colegul aflat în trafic, indiferent că e cu mașina sau pe jos. Noi ne futem singuri viața și ne enervăm singuri în loc să circulăm preventiv. Apoi când ajungi la destinație nu mai ești bun de nimic din cauza nervilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.