Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Deputatul Radu Panait acuză: Primăria Satu Mare ratează 26 milioane lei pe an

Deputatul USR Radu Panait atrage atenția asupra oportunităților pierdute de Primăria Satu Mare în accesarea fondurilor europene pentru școli verzi.

Deputatul USR, Radu Panait, a transmis un comunicat de presă în care evidențiază oportunitățile pierdute de Primăria Satu Mare în ceea ce privește accesarea fondurilor europene destinate proiectelor de eficiență energetică în școli.

Redăm integral declarația deputatului Radu Panait:

„În PNRR primăriile puteau accesa bani pentru a monta panouri solare, pompe de căldură, reparații/izolații acoperișuri și poduri, adică lucruri care pot să scadă cheltuiala cu energia care e plătită din bugetul local. Pentru cine vrea să verifice, Componenta C15/MEDU/I10 „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Din cele 246 de proiecte depuse, 9 au fost admise pentru județul Satu Mare, respectiv în: Sanislău, Căpleni, Batarci, Gherța Mică, Valea Vinului, Ardud, Negrești-Oaș, Săuca și Vama. Felicitări autorităților locale pentru că s-au implicat și au accesat acești bani gratis.

Primăria Satu Mare, evident că nu a depus un proiect în acest sens, deși putea foarte ușor să acceseze 5 milioane de euro.

Domnule primar Kereskenyi Gabor, câte școli avem modernizate? Câte au panouri fotovoltaice? Câte au pompe de căldură? Știu că aveți școli preferate în care investiți, dar toți copiii sătmărenilor ar dreptul la aceleași condiții!
Domnule primar, v-am auzit în mai multe ședințe de consiliu local că vă plângeați de directorii de școli, că nu au grijă de banul public. Puteați să o faceți Dumneavoastră! Pentru că aplicarea tuturor acestor măsuri ar fi adus niște economii la bugetul local, mai puțini bani dați pe încălzire, mai puțini dați pe energie electrică, mai puțini bani dați pe funcționare! În 2023 ați cheltuit 26 mil. lei pentru funcționarea unităților de învățământ, și aveți de gând să cheltuiți și anul acesta tot atât!
De fiecare dată când colegii mei consilieri au aduc amendamente la buget, ați zis că nu sunt bani! Uite că ar fi bani, doar că trebuie motivație în a-i accesa! Accesați fondurile europene, faceți economii la bugetul local, folosiți cu responsabilitate banii sătmărenilor!”

9 comentarii

  1. Marius Groza Răspunde

    Nu e ciudat că din zona noastră nu au depus proiecte nici Oradea, Zalăul, Baia Mare sau Timișoara? Vina se pare că nu e la Primărie.

    • c-block Răspunde

      Ceea ce uita intentionat ca proiectul este destinat in principal comunitatilor mici rurale sau a oraselor mici. Asa ca bate gura degeaba. Campanie ieftina total aiurea.

      • Glami Răspunde

        Asta vroiam sa intreb useristu populist, ce treaba are primaria SM cu aceste comune ?

        • c-block Răspunde

          Nimic nou. Deputat-petardă. Cu puțin mai bun decât senatorul invizibil de Oaș. Asta le e valoarea. Atâta știu doar să bage bățul prin gard. Fără să le selectez în vreun fel uită-te la toți useriștii aleși. Absolut toți sunt prea sufieciențo de deșteptăciunea lor, conflictuali și chiar nu au rezolvat mai nimic în mandatul lor (Nicușor Dan, primărița aia de la sectorul 1 care nici acum nu se știe clar dacă a câștigat pe bune mandatul, primarul de Timișoara etc).

  2. numa' zâc! Răspunde

    @c-block, @Marius de groază, @Glami:
    Înainte de a vă da cu părerea (de rău) nu ar fi mai bine să citiți?? Sau pentru lipitoarele de afișe cititul este opțional!?
    https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2023/PNRR/Scoli_verzi/lansare-apel/prelungire_termen/Corrigendum_Ghid_solicitant_apel_retea_pilot_scoli_verzi.pdf
    TERMENI ȘI DEFINIȚII
    Termenii și definițiile utilizate în prezentul document au următorul înțeles:
    a) Beneficiarii prezentului apel de proiecte sunt toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe);
    b) Beneficiar real al fondurilor – destinatar final al fondurilor, unități de învățământ preuniversitar de stat cu nivel primar, gimnazial, liceal acreditate;

    Vă place să vă pută gura a kkt de la cât curlingus faceți?

    • c-block Răspunde

      Mda, tu le știi mai bine decât cei care se ocupă cu asta printre altele. Că vezi puiucule ghidul general e o treabă, una scrie acolo la lansare și când te duci și ți se explică cam cum ar dori ei să decurgă treburile imediat începe să difere față de ce ți se varsă. Cam cum merge și rabla la autovehicule prin primării. Frumos lansat și apoi afli că eligibili ar fi primăriile prăpădite de la țară cu maxim 10-20 de mașini disponibile casabile maxim. Iar orașele unde este grosul nimic. Așa că linge boașele cui dorești useristule @părinte1 sau 2 că numai aia știi. În rest te rog când comentezi rezumă-te la ceea ce te pricepi. Dacă tăceai ……..

      • numa' zâc! Răspunde

        Degeaba, nu poți umple un pahar plin, la fel cu tine, nu poți să bagi în capul tău informație nouă cât timp îți este plin cu gunoaie, și oricum e mic de tot, cam cât epsilon!

  3. Smile Răspunde

    Primăria are câștigată finanțare prin PNRR pentru reabilitarea:
    – Liceului cu program sportiv.
    – Școala gimnazială Octavian Goga.
    – Sala de sport a școlii gimnaziale Bălcescu-Petofi.
    Deci habarnistule de Panait, ar trebui să te informezi mai bine, că informațiile astea sunt publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.