Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO. Au început lucrările la prima parcare multietajată din municipiul Satu Mare

Au început lucrările la prima parcare multietajată din municipiul Satu Mare. Este vorba de parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, care va avea aproximativ 150 de locuri.

La proiectul tehnic se lucrează încă din luna noiembrie a anului trecut, iar în aceste momente se demolează clădirile existente, urmând ca execuția propriu-zisă, ridicarea parcării, să aibă loc în primăvara acestui an.  ,,Această investiție beneficiază de trei milioane de lei și consider că este o sumă consistentă. (…) Vreau să vă spun că din noiembrie se lucrează pe proiectul tehnic, antreprenorul are la dispoziție șase luni pentru proiectare, deci undeva în luna aprilie va trebui să predea proiectul tehnic, iar în jur de mai se poate începe execuția propriu-zisă”, a spus primarul Kereskenyi Gabor, la sfârșitul anului trecut.

Parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, clădire cu subsol, parter și două etaje, va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați, iar construcția în sine va avea o suprafață de 1.350 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare repartizate astfel: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă. De asemenea, vor mai exista 12 locuri de parcare neacoperite în curtea interioară a clădirii.

Amintim că a fost semnat contractul și pentru cea de-a doua parcare multietajată din Satu Mare, cea care urmează să fie construită pe strada Decebal. Această parcare va fi prevăzută cu peste 180 de locuri, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni.


CITEȘTE ȘI:

12 comentarii

  1. Mirces Răspunde

    Oglindă oglinjoară….cine o fi câștigat execuția lucrărilor…o firma tar…re beton?!

  2. Satmarean1 Răspunde

    Doamne ajuta. Si ce daca face Tarr? Asta e probl? Pana acum era lipsa locurilor de parcare. Sa faca si pe str Decebal cat de repede.

  3. Ionel Răspunde

    De ce le face supraetajate? N-avem destule blocuri? Că să strice centrul vechi? Trebuia să le face sibtarane, englejii au făcut pe sub Canalul sla dintre Anglia și Franța, putea să facă primarul și pasaj subteran pe sub Someș in locul la poduri, nu-i așa? Da nu, el vrea cu etaj!

    • Românurile Răspunde

      Tu vrei sa te compari cu englezii sau francezii la construcții?Tu nu observi , ca dacă se face ceva bun în oraș, la unii nu e ok.

      • dada Răspunde

        Asta în frunte cu el. Clădirea va avea aceeași înălțime ca și clădirile din jur. Ce ar fi dacă ar fi doar de nivel parter, urbanistic ar arăta ca naiba și nici spațiul (foarte scump în zonă) nu ar fi exploatat la capacitate. Săracul comentează dar nici nu pricepe ce vrea de fapt. Iar legat de pasaj subteran (se cheamă tunel) sub Someș aia era prea complicat și dădea peste cap tot ce înseamnă racordare la infrastructura rutieră și stradală existentă. Mai pe românește treci traficul pe sub râu dar după aia cum degajezi tunelul, adică pe unde legi de drumurile existente? Sau desființezi 2-3 ani podul că nu ai cum altfel ca să faci ce??? Tată, tu cred că nici un coteț de găini nu ai făcut cu mâna ta.

  4. Beny Kira Răspunde

    Prn bunăvoința domnului Adrian Cosma s-au alocat bani necesari pentru a se putea demara construcția acestui obiect de importanță națională, poate chiar europiană!

    • Lali Răspunde

      Satmarul doar celebreaza cultura, cu mare tam-tam. De investit in ea nu investeste. La ce? Cine vrea cultura pleaca din Satmar oricum.

  5. Varu Răspunde

    Kira lasă linsul,cred că Cosma nu mai are piele pe cur

  6. Angus Răspunde

    Sa speram ca a fost analizata zona ca la carte si stabilit pe bune ca stradutele acelea fac fata afluxului de trafic ce vine impreuna cu o asemenea functiune. Ca se face e bine, daca s-ar face bine ar fi si mai bine. Va merge totul ca uns.

    • dada Răspunde

      Sincer mă îndoiesc de asta. Dar cum se spune speranța moare ultima. De prea multe ori ne apucăm de ceva și după lungi așteptări soluția finală tot nu este cea care ar trebui să fie. Aici de 8 ani se așteaptă să se facă parcarea. Parcîă văd că la predarea investiției primăria după o foarte scurtă perioadă va interzice parcarea autoturismelor pe trotuar cum se practică acum chipurile pentru deblocarea accesului la parcarea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.