Ultima actualizare: azi, 16:48

Locale

FOTO. Incendiu, azi-noapte, la fabrica Alu Menziken din Medieșu Aurit. Intervenție de urgență

În această dimineață, în jurul orei 1.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someș” al judeţului Satu Mare a fost alertat, prin apel la 112, despre producerea unei situații de urgență la un operator economic aflat pe raza localității Medieșu Aurit. S-a anunțat un incendiu cu scurgeri de aluminiu la un echipament de topire din incinta obiectivului, iar la fața locului au fost dislocate de urgență forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, intervenind totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenţă al comunei Medieșul Aurit.

Având în vedere situația anunțată, a fost activată grupa operativă de la nivelul inspectoratului pentru a asigura suportul decizional al comandantului intervenției. În acest sens, la locul evenimentului s-a deplasat împuternicit Prim Adjunct al Inspectorului șef împreună cu șeful grupei operative.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul s-a manifestat la panoul electric al echipamentului de topire iar acesta nu mai prezenta pericol de extindere, fiind lichidat prompt de către angajații operatorului economic și  nu s-au produs scurgeri de aluminiu topit. Din fericire nu au existat victime sau pagube materiale însemnate.

Prin adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, personalul operatorului economic a limitat la timp riscul producerii unui incendiu de proporții.


Sursa: ISU Satu Mare

9 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Calitate elvetiana …

    • Prostovan mai ești! Răspunde

      Nu calitatea echipamentului este proastă, ci calitatea angajaților de la mentenanță, care-și bagă nasul și modifică parametrii setați, ca să poată beli belengănul!
      Dacă n-ai habar ce și cum, taci în morții mă-ti din gura aia spurcată!

      • Asistenta Răspunde

        Eu mai degrabă eram curios de un articol pe tema toxicității aluminiului că despre asta nu se pomenește deloc. Ba din contră se neagă. Că de aia vin ăștia la noi că atâta sănătate e în procedeu că acasă nu-i lasă. De aia. Apoi peste ani când va exploda numărul de cazuri la anumite boli vom auzi că nu are legătură. Ca și plumbul din benzină că nu ajunge în aer. Da’ pe naiba nu! Sau că azbestul e inert și nu e dăunător. Depinde cine plătește studiul. Aveți grijă de voi că metalele nu ies din organism. Că văd că eroii flăcărilor se plimbă în poză fără nimic ca la o plimbare ca să inventarieze daunele. Numai de aia zic. Nu cred că cineva este amator de Alzhaimer sau alte boli degenerative neurologice. Că odată intrat în acest club select vedeți că nu mai este cale de ieșire.

        • Mulți, dar proști! Răspunde

          Lasă feisbucul că o să mori tot proastă!
          Pariu că acasă ai tigaie de aluminiu!?!

          • Asistenta

            Nu am. Mai citeste nu numai prostiile tale virale. Sunt studii dar pe nimeni nu intereseaza. E vorba de Alzheimer, de osteoporoza, de atacarea sistemului nervos. Si organismul nu are deloc mecanism pentru eliminarea metalelor. Mai tii minte cand Borcea si fosta sotie erau sa moara acum un deceniu de la metalele grele. Glumesti-glumesti pana nu te trezesti si tu in club, dar atunci e tarziu. Nu mai bine te feresti? Cine are ureche sa auda. Repet, eu nu am aluminiu in casa asa cum nici ceaune de cupru si aliaje nu am. Sau materiale cu suprafata de teflon.

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        Prost ii cine te-o fatat boule …

      • Golf Răspunde

        @Prostovan, la câte doze de vaxuri ai ajuns? Cum stai cu slava ukri?

  2. Beny Kira Răspunde

    O firmă care poluează puternic

  3. Vasile Răspunde

    @Asistenta ai perfecta dreptate aluminiul este fff poluant dar nu poti s-a spui la niste inulti ca nu pricep,din pacate efectele vor aparea in zona nu peste mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.