Ultima actualizare: azi, 12:01

Naţionale

Război la granița României! Oamenii au sunat speriați la 112. Au fost trimise mesaje RO-ALERT

În cursul nopții trecute, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis trei mesaje RO-Alert pentru localitățile din zona de Nord a județului Tulcea prin care a informat populația că există riscul de cădere a unor obiecte din spațiul aerian. Alertele au fost emise în urma identificării pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniței cu România, de către structurile naționale cu rol de apărare, a unor aparate de zbor care ar putea avea ca țintă obiective din apropierea graniței de pe teritoriul Ucrainean. Mesajele RO-Alert au drept scop informarea populației cu privire la modul de comportare în asemenea situații, recomandarea de păstrare a calmului și măsuri de autoprotecție.
În cursul nopții trecute au fost 7 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care apelanții au solicitat informații în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc. Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuințelor ori a zonelor populate.
România a notificat NATO, care a decis să ridice de la sol avioane de luptă F-16 turcești de la Fetești. Avioanele de luptă au patrulat spațiul aerian al ţării noastre. Nicio dronă nu a ajuns în România, a anunțat MApN. Șase ore a durat alarma de atac aerian. Localnicii au scris pe rețelele sociale că au fost treziţi din somn de explozii puternice, iar casele se zguduiau ca la cutremur, potrivit Digi24

3 comentarii

  1. Ionel Răspunde

    Prostii, Ciolacu și Cristescu, doi titani ai gândirii militare, amândoi cu diplome de licență ciudate (dacă au), fără CV pe net, declară că bullshit! Ne alarmăm degeaba! Vine NATO!

    • Vasy Răspunde

      Daca cumva ar cadea din aer o tabla de la rusi si imi strica wc-ul, se condiera ca ma ataca rusii? Porneste al 3-lea razboi mondial?

      • 😵😵😵 Răspunde

        Numai dacă te nimerește pe tine. DFacă scapi se consideră că a fost tentativă eșuată. Paniemaieș? Dar tu ai WC???? Că eu așa știam că dacă te apucă pe tine treaba mergi în spate prin păpușoi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.