Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Taximetrist ilegal, urmărit de poliție în Satu Mare. Era drogat și avea permisul suspendat

Taximetrist ilegal, drogat și cu permisul suspendat, în Satu Mare. Bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, a fost surprins în trafic de un echipaj de poliție. Pentru că a refuzat să oprească a fost urmărit de oamenii legii, fiind oprit în cele din urmă de un echipaj al poliției de frontieră, în localitatea Oar. Acesta activa ilegal ca taximetrist nu avea permis de conducere și era și sub influența substanțelor psihoactive.

Potrivit informațiilor PortalSM, polițiștii au efectuat semnalele de oprire pentru un autoturism marca Volkswagen Touran care circula din direcția centrului orașului, spre localitatea Vetiș, și care a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea spre ieșirea din localitate. Polițiștii au procedat la urmărirea mașinii, însă din cauza vitezei nu a putut fi ajuns. În cele din urmă, autoturismul a fost oprit de un echipaj de poliție de frontieră pe raza localității Oar. Acolo s-a constata că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat și se afla și sub influența drogurilor.

Fiind audiat, bărbatul a declarat că este taximetrist, fără forme legale, și nu a obținut încă atestat de transport persoane în regim taxi. Posedă permis de conducere românesc pe care l-a pierdut în urmă cu aproximativ o lună, iar în urmă cu aproximativ trei săptămâni a fost oprit de poliție pentru depășirea limitei de viteză, circulând cu o viteză de 152 km/h, ocazie cu care a fost sancționat contravențional și i s-a adus la cunoștință că mai are dreptul de a conduce încă 15 zile, după care i se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 zile.

Acesta a mai precizat faptul că a consumat o cantitate mică de canabis, iar a doua zi, când a fost oprit de poliție, s-a simțit apt pentru a conduce și nu se afla sub influența canabisului. După ce i-a fost făcut testul de urină pentru stabilirea consumului de substanțe psihoactive, i s-a adus la cunoștință că acesta a ieșit pozitiv la Tetrahidrocanabinol (THC).

Bărbatul a scăpat ieftin în urma incidentului. Acesta a fost condamnat, săptămâna aceasta, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.