Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

România trece la ora de vară în această noapte: ceasurile se dau înainte

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară, iar ceasurile vor fi date cu o oră înainte.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile se dau înainte cu o oră. Ceasurile vor fi ajustate la ora de vară, astfel încât ora 3.00 va deveni ora 4.00, astfel că ziua de duminică, 31 martie, va fi cea mai scurtă din acest an. Măsura va fi valabilă până în ultima duminică a lui octombrie, 27 octombrie, când se face trecerea la ora de iarnă.

În 1979, România a semnat Convenția fusurilor orare, iar, în 1997, prin Ordonanța nr. 20 privind stabilirea orarului de vară și a orei oficiale de vară pe teritoriul României, la art. (1) se precizează că: “În cadrul orarului de vară se stabilește ora oficială de vară, decalată cu o oră în avans față de ora Europei Orientale, aplicabilă din ultima duminică a lunii martie, ora 3.00, care devine ora 4.00, până la ultima duminică a lunii octombrie, ora 4.00, care devine ora 3.00”.

Cum se modifică circulația trenurilor

Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 30/31 martie, la ora 03:00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 03:00, care devine ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, vor pleca în ordinea rangului.

Un comentariu

  1. H&R Răspunde

    Vorbiți cu Lagzi Lajcsi. Meseriaș. Orice ceas reglează. Problema e că înapoi numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.