Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Polițiștii fac cercetări după dezastrul apicol din județul Satu Mare. Mii de albine moarte

Polițiștii fac cercetări după dezastrul apicol din județul Satu Mare. Mii de albine au murit în zona comunei Beltiug, după ce ar fi fost otrăvite.

Concret, apicultorii spun că de vină ar fi agricultorii care ar fi erbicidat culturile cu substanțe care au dus la moartea albinelor. Polițiștii anunță că în cauză se fac cercetări.

,,La data de 8 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați de patru apicultori despre un incident produs în localitatea Beltiug, în urma căruia mai multe albine ar fi decedat.  În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că mai multe familii de albine ar fi decedat, pe terenuri agricole situate în proximitatea localității Beltiug. La fața locului s-au deplasat și reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, precum și Oficiul Fitosanitar Satu Mare. În cauză, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Satu Mare, pentru PortalSM.

Prefectul Radu Roca a dispus instituțiilor abilitate efectuarea de verificări de specialitate de îndată, identificarea fermierilor vinovați, aplicarea măsurilor legale și identificarea căilor pentru ca apicultorii să fie despăgubiți în cel mai scurt timp.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. cetatean Răspunde

    degeaba fac, ca is prosti de numa amenzi in trafic is capabil sa deie. deja vad ca iau apremte la albine 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.