Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

SONDAJ. Să fie interzis sau nu accesul autobuzelor în Centrul Vechi? În weekend nu vor circula

După ce s-a deschis traficul pentru autobuze în Piața Libertății, mulți dintre sătmăreni au reacționat și au precizat că nu sunt de acord cu această decizie. Astfel, Primăria Satu Mare anunță că autobuzele nu vor circula în weekend în Centrul Vechi, însă municipalitatea a lansat și un sondaj prin care vrea să afle părerea oamenilor: Să fie interzis de tot accesul autobuzelor sau doar în weekend?

Mesajul Primăriei Satu Mare:

Vocea sătmărenilor contează: autobuzele nu vor circula în Piața Libertății în weekend! Vă rugăm să vă spuneți părerea completând sondajul disponibil aici:👉 https://infosm.ro/i/sondaj.

31 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Pe partea din față la hotel Dacia chiar nu-i văd rostul. Așa cum doi ani apropape s-a circulat pe alte rute ar putea rămâne așa. Nu de alata dar pun în pericol pietonii, mai ales copiii. Eu aș păstra maxim circulația dintre Păstrăvului și Cuza vodă.

    • Radical2 Răspunde

      Corect. Dar numai pentru autobuze. Dat fiind faptul că foarte mulți dintre șoferii de autoturisme au un comportament agresiv in trafic. Cel mai bine ar fi sa fie întreaga piață închise pentru autoturisme.

    • Eu Răspunde

      Corect! Eventual intre Casa Alba si Politie dar cu respectarea stricta a vitezei de deplasare ! 20 km/h !

      • comentator Răspunde

        “Eventual” la tine între str. Păstrăvului și Cuza vodă cam pe unde vine?????

        • Eu Răspunde

          Exact acolo unde am scris! Ia mai citeste odata! Nu vroiam sa te citezi ,chiar pe tine.Din acesta cauza am scris asa! Multumit? Alta intrebare/nedumerire?

          • comentator

            Atunci nu-mi răspunde mie de parcă ai descoperit ceva. Scrie și tu un comentariu. E greu? Nu cred. Am crezut că ai probleme de GPS că te rătăcești prin oraș de aia am reacționat. Apoi dacă te-am supărat fix mă lasă rece.

        • 3.14 Răspunde

          “Comentator” la cum stii critica pe aceasta tema, ar cam trebui sa stii pe unde sunt acele strazi. Sa stii ca este un app, Google Map, bagi, (ce ai de bagat) si daca iti da cu radical, insista. Cum nu stii, incearca, nu ai ce pierde! Btw, nimeni nu e curios cat esti tu de “rece” lasat!

  2. Satmarean Răspunde

    Ne facem de toata groaza daca lasam autobuzele pe pietonala. Isi pierde rolul si nu va fi utila nici ca pietonala nici ca strada. Sau avem circulatie auto pe acea portiune sau nu avem. Votat contra.

    • comentator Răspunde

      @Satmarean, singur ne facem de toată groaza. S-ar putea să circule și autobuzele dar să circule cu băgare de seamă și în general educația oamenilor nu permite astfel de jumătăți de măsuri. Ori-ori. Dacă lași o prtiță ai distrus tot ce s-a creat. pentru că în caz de acceptare în curând vor apărea pe toate mașinile cum că ei ar fi de fapt toți riverani. Așa cum sunt o grămadă de mașini pe care scrie că sunt handicapați. Asta ca să nu plătească pentru parcare. După mine circulația pe tronsonul din față de la Dacia nu are nici un rost. Și cu această ocazie ar cam fi cazul ca după 20 de ani de travaliu să se facă cap-coadă primele piste de bicicletă pe care omul chiar să poată circula, nu bătaia de joc actuală. Pentru că în acest moment dacă circuli cu bicicleta practic joci la ruleta rusească, îți riști viața. Dacă pistele ar putea fi folosite ar scădea traficul auto pentru că mulți ar circula pe distanțe scurte așa. Aude cineva????

      • satmarean Răspunde

        @ comentator- intrebi cu disperare daca te aude cineva.Da,sigur te aude si te citeste actualul si viitorul primar Gábor Kereskényi si, de ce nu,si viitorul viceprimar Radu Roca, si toata echipa super/buna UDMR si PSD si care ,cu totii,au obligatia sa asculte si sa respecte doleantele cetatenilor satmareni care stiu foarte bine ce este bine pt ei si de ce au nevoie pt binele lor.
        Asa este corect,primarul trebuie sa-si asculte cetetenii pt binele tuturor.Si a facut-o si pana acum.Realizarile lui dovedesc pe deplin ca este un primar al naibii de bun!Deci,fara autobuze in Centrul Vechi!

        • comentator Răspunde

          Asta cu auzitul funcționează selectiv. Sunt alte aspecte la alte treburi sesizate care au rămas fără replică, adică tot așa. Eu nu pricep ce a fost în capul celui care a dat drumul la autobuze pe ruta asta, nu are nici o noimă.

  3. ESZLARI MIHAI Răspunde

    A fost frumos cateva zile !!!

  4. Andra Mocan Răspunde

    A fost atât de frumos când am ieșit să vedem și să admirăm realizarea domnului primar . Am apreciat ! Însă când am văzut ca a permis autobuzelor sa își facă traseele am fost total dezamăgită și mulți sătmăreni au această părere! Va rog lăsați centrul să fie așa cum ați promis ca va rămâne .

  5. ana Răspunde

    Dar copiii care sunt la alte scoli pe unde sa mearga cu autobusul? Sau nu conteaza decat cei de la Eminescu? Slavici, Stanca ? Sa inconjoare orasul acesti elevi? E ok asa…macar Pastravului- Cuza Voda…sa fie deschis.

    • comentator Răspunde

      Ar putea să facă niște transplant de membre inferioare. Că se pare în lumea asta virtuală astea s-au pierdut, s-au atrofiat. Noi cum am mers la școală? Lasă-i să meargă pe jos. Îi lași pe str. Decebal și pot merge liniștiți pe pietonal până la Doamna Stanca dacă asta te doare. Doar este pietonal, nu?

      • 3.14 Răspunde

        Nici tie nu ti-ar strica un transplant de creier, ar putea fi un cadou dragut pt unul ca tine. Vorbesti prea mult si prea fara sens.

        • comentator Răspunde

          Când ești ic și prost este cum este dar când ajungi mare , gata nu te joci! Așa este? Așa este că tu îți lăsai plodul tocmai în poartă și plecai la treabă lăsând mașina să-i blochze pe alții? Că cine ești tu? Cine ești tu frustratule? Îți zic eu. Un prost, frustrat și needucat cumva ajuns la oraș. Aia ești. Ești o anomalie genetică măi, copil făcut în palmă ce ești.

    • Cosmin Răspunde

      Autobusul ii lasa la statie in apropierea scolii, daca trebuie sa ia autobusul. Ce conteaza pe care strada merge autobusul pentru a ajunge la statie? Exista variante in apropierea ambelor scoli, fara a fi nevoie sa intre autobusul peste oameni pe pietonala.

  6. Satmarean 1 Răspunde

    Lasati centru sa fie pietonal. Fara autobuze. In cel mai rau caz sa ramana Str Pastravului-Cuza Voda.

  7. H&R Răspunde

    Pietonal!

  8. wow Răspunde

    pietonal….pietonala.,copiii un pic perpedis pt.ca sunt bezi 30%

  9. Satmarean1 Răspunde

    Votati pe situl primariei dorinta d-voastra in acel sondaj lansat de primarie.

      • citizen Răspunde

        Sondajul trebuia făcut dinainte nu acum. Au avut vreme bugăt cât pentru trei din astea. Nu că fac acum că mai mult ca sigur s-au revoltat unii pe bună dreptate și probabil unii dintre ei sunt cunoștințe de-ale decidenților și acum fac sondajul să mai drege busuiocul. Ca să zică că nu ei au decis ci boborul vrea așa. Problema nu e că circulă ori ba autobuzele, problema este cum circulă autobuzele. Într-o țară normală și educată nu ar fi o problemă să circule. Dar ca să vezi uite numai accidentul de pe Corvinilor recentă și parcă nu te lasă sufletul să lași să circule autobuzele pe pietonală. Că uite ce a făcut pe Corvinilor în intersecție tocmai șoferul de la Transurban!!! Și dacă vine pe pietonală un copil mic în fug, că doar e copil, și șoferul buzului îl sau o accidentează??? Asumă careva vina pentru asta????? La asta să vă gândiți.

  10. Varu Răspunde

    Nu contează ce se întâmplă,ungurii îl vor vota tot pe al lor.Romamii nu mai contează în Satu Mare.Roca doar mimează politica,nu va fi primar niciodată.Iar celălalt avorton al politicii care vrea să fie șeful consiliului județean este un penibil,nu o să-l voteze nici măcar fiica sa.

    • Mrsncrl Răspunde

      “Ungurii” sunt in Ungaria. 1 la mana. 2 la mana, exista foarte multi de nationalitate sau etnie romana care l-au votat pe acest primar si foarte multe persoane, indiferent ca este roman sau maghiar, care recunosc munca si realizarile acestui primar. Referitor la “romanii nu mai conteaza in Satu Mare”. Ce vrei sa spui cu asta? Pietonala a fost facuta doar pentru maghiari sau vrei sa zici ca maghiarii au cerut ca traficul sa fie deschis pe pietonala? Ca nu inteleg ce vrei sa spui. Daca ai intelege limba romana, sondajul este formulat catre toti satmarenii: “Vocea sătmărenilor contează”. Traim intr-o tara democrata, esti liber la exprimare si ti se si ofera ocazia de a te exprima. Asa ca fa-o. Nu arata cu degetul si nu instiga. Eprima-te, iar daca nu iti convine ceva sau nu esti multumit de ceva, iesi in strada! Sa ai sange in puta sa faci asta, ca este foarte usor sa stai sa comentezi din fata calculatorului. Varule, stai linistit ca nu doar tie iti suna ci si “ungurilor”, “rromilor”, “ucrainienilor”, “turcilor” s.a.s.m.d.
      Cat despre permiterea circulatiei autobuzelor si traseul acestora in zona pietonala, votez contra!
      O zi minunata!

      • comentator Răspunde

        Jaj Istenem! Țipă din text că ești maghiar. Fă un efort și încearcă să te exprimi puțintel mai bine că altfel alimentezi frustrarea la #pevecistăpâni. Atenție și eu sunt maghiar și și eu l-am votat pe mr.K. Dacă vrei să te asculte trebuie să fii mai bun decât ei. Nu la suflet ci la calitate. În orice domeniu. Így tanította apám. Dacă vrei să știi folosirea virgulei este primul lucru care sare în ochi și te trădează. Asta pe lângă alte formulări de zici că e goagăl translate. O zi bună.

  11. anonim Răspunde

    Sa ramana pietonal,cum s-a promis inaintea deschiderii centrului.Ca exemplul Oradea, Brasov ,Timisoara etc………Nu sunt deacord cu circulatia autobuselor si autoturismelor in centru.

  12. Vizionaru Răspunde

    Gaborică a beut una mică si a mai avut o…viziune! SONDAJUL!Bă Labărica Primărică cine dracu îți da ți-e dreptul sa tot întorci orașul asta cu curu in sus? Ai spus ca faci pietonala, foarte bine, ai nenorocit circulația in tot orașul, ai creat străzi înfundate in tot centru, ai crescut poluarea, ai redus nr. locurilor de parcare, ai bulversat transportul in comun, ai înnebunit cetățenii in parcursul lor zilnic! Ce dracu tot mai vrei bă retard?Las-o dracu pietonala, ce in Weekend ce marți și joi,ce dacă miercuri ploua, ce dracu ai bă ? Tu crezi ca-i ca la tine acasă ca bei spritz ba cu apa minerală, ba cu sifon, ba de vara , ba sec?Si de fapt ce studiu de trafic, fezabilitate, sondaj, ai făcut tu înainte sa te apuci sa înnebunești orașul? Dezbatere publica pe site-ul primăriei, anunțată public unde? Tot pe site-ul primăriei? Bă coaie, in alte tari civilizate se făcea referendum pentru un proiect de o asemenea anvergura!
    PS. Și lasă dracu operatorii economici sa pună terase, ca nu ai unde sa bei un pahar cu apa in toată pietonala ta de cacat cu sau fără autobuze!

  13. Gabor McPalinka Răspunde

    REDESCHIDETI CIRCULATIA AUTO. Toti betivii de la conducere iau decizii in stare de ebrietate.

  14. Beata Răspunde

    De acord să circule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.