Ultima actualizare: azi, 21:44

Naţionale

Zeci de elevi și profesori de la o școală din țară, spitalizați. Sunt intoxicați, iar cauzele sunt necunoscute

Mai mulți elevi de la Colegiul Național C.D. Loga sunt în spital, după ce au început să aibă dureri de stomac, vărsături și diaree, informează tion.ro.

Situație alarmantă la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara. Mai multor elevi li s-a făcut rău peste noapte și au fost transportați de urgență la spital. Aceștia au manifestat vărsături, greață și diaree. Profesorii au transmis părinților un mesaj prin care îndeamnă elevii să meargă la școală cu propria sursă de apă, pentru că se suspectează că sursa unei posibile contaminări ar fi dozatoarele din școală.

,,La această oră pot spune că nu știm de la ce au apărut simptomele copiilor! Sunt în jur de 30 de copii, vreo 12 adulți afectați de aceleași simptome! O parte internați, o parte acasă! Toată noaptea am stat pe telefon, cu reprezentanți ISU, conducerea Loga! Revin cu amănunte imediat ce știu mai multe”, a transmis în cursul acestei dimineți inspectorul școlar general, Aura Danielescu. De la DSP Timiș au fost trimise mai multe echipe la Loga, pe diverse domenii de specializare: Serviciul Control, Laborator, Toxicologie, Radiații.

Potrivit surselor Tion, profesorii de la Colegiul Loga au fost sfătuiți de medicii de la Spitalul Louis Țurcanu să afle dacă unul sau mai mulți elevi au fost în vreo excursie „exotică” în ultimele două săptămâni și, la întoarcere, au avut simptome asemănătoare.

Mesajul celor de la ISU Timiș a fost distribuit intern celor de la colegiu.

„În data de 02.04.2024, la ora 23:58, ISU Timiș a fost anunțat de către dispeceratul SAJ Timiș, despre suspiciunea unor intoxicații a unui număr de 9 elevi din cadrul Colegiului C.D. Loga din Timișoara, care au fost transportați la Spitalul pentru copii Louis Țurcanu, prezentând dureri abdominale, vărsături, scaune diareice.

Toți elevii în cauză au solicitat îngrijiri medicale apelând SNUAU 112, de la domiciliu, în cursul serii. Urmare a informațiilor obținute de la Spitalul de copii Louis Țurcanu, au rezultat 7 internări si 2 elevi în urgență. ISU Timiș a dispus deplasarea la locul intervenției cu 1 ASERV Dacia Duster, 1 CBRN, efectiv 6 subofițeri, pentru identificarea unei posibile surse.

Totodată, conducerea instituției de învățământ a fost contactată, aceștia precizând că nu cunosc sursa posibilă de intoxicație (nu există cantină, nu sunt racordați la gaze naturale și nu s-au efectuat dezinfecții/deratizare. Misiune în dinamică”, au transmis cei de la ISU reprezentanților unității de învățământ.

VIDEO – Opinia Timișoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.