Ultima actualizare: azi, 09:40

 

Locale

FOTO. Anexe cuprinse de flăcări azi noapte în judeţ. Panică în mai multe gospodării

Anexe cuprinse de flăcări azi noapte în judeţ. În data de 01.05.2024, în jurul orei 21:00, dispeceratul Inspectoratului pentru situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele gospodărești a două case de locuit din localitatea Culciu Mare.
La fața locului s-au deplasat 14 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.
Pentru misiunea de urgență a fost alertat și SVSU Culciu, care a intervenit cu 6 persoane.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta generalizat la anexa primei gospodării și la acoperișul anexei din vecinătate pe o suprafață aproximativă de 200 m².

S-a intervenit de urgență pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului înaintea propagării acestuia la casele de locuit aflate în imediata apropiere a focarelor.
Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și astfel casele de locuit au fost salvate.

Din fericire în urma evenimentului nu au existat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

NU IMPROVIZAŢI!

• Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

• Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

• Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

• Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.