Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

PERCHEZIȚII. Operațiune de amploare a poliției. O ”măicuță” a obținut prin înșelăciune aproape 100.000 euro

ACTUALIZARE. ”Măicuța Beatrice” a fost reținută de polițiști. Femeia a strâns aproape 100.000 de euro din dezlegări de farmece. La percheziții au fost prezenți și polițiști din Satu Mare.

La data de 28 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Satu Mare, împreună cu polițiștii serviciilor investigații criminale din Prahova și Galați, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Ploiești și Galați, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În perioada octombrie 2023 – mai, două persoane cercetate, domiciliate în județele Galați și Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare și clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărți de tarot și alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro.

În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, 4 telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare și obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate (respectiv cărți de tarot, obiecte de cult, etc.).

Astăzi, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie, de 23 de ani, din municipiul Galați, urmând ca aceasta să fie prezentată instanței, pentru luarea măsurilor legale, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Prahova și Galați. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știrea inițială:

Polițiștii fac marți dimineață peste 150 de percheziţii domiciliare în cadrul unei ample operaţiuni de combatere a infracţiunilor economico-financiare şi a celor de natură judiciară, dosarele vizând fapte care au dus la prejudicii uriașe, informează Digi24. Operațiunea “Jupiter”, așa cum a fost denumită, este coordonată de Parchetul General, Poliția Română și Direcția Generală Anticorupție.

Percheziţii au loc în Bucureşti, Bihor şi Bacău, în dosare de evaziune fiscală. PJ Focşani şi SICE Vrancea, precum şi PJ Satu Mare şi SICE Satu Mare, au desfăşurat câte 3 percheziţii fiecare în alte dosare penale privind infracţiuni de contrafacere. De asemenea, Serviciul de Investigații Criminale Satu Mare a desfășurat percheziții pentru înșelăciune.

PJ Satu Mare şi Serviciul de Investigatii Criminale au desfăşurat 4 percheziţii în judeţele Galaţi şi Prahova pentru înşelăciune, cu un prejudiciu de 95.000 euro, reţinându-se că persoana vătămată, în cursul lunii octombrie 2023, a fost indusă în eroare de către o persoană identificată pe internet care avea pagina cu numele „Măicuţa Beatrice”, şi care afirma că poate ajuta persoanele în orice problemă de viaţă, dezlegare de farmece, vindecare alcoolici şi alte aspecte. Pentru că persoana vătămată avea probleme cu persoana cu care convieţuieşte, a contactat persoana din anunţ, fiind determinată să-i dea în schimbul promisiunilor că o va ajuta, suma de aproximativ 87.600,00 euro (80.000,00 euro şi 38.000,00 lei) în perioada 06.11.2023-08.03.2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.