Festivalul Vinului: Câştigătorii Concursului Judeţean de Vinuri Nobile (FOTO)

12 aprilie 2014 | 9 comentarii

festivalul vinului (48)Decernarea premiilor câştigătorilor  ”Concursului Judeţean de Vinuri Nobile” ediția a – XI – a,  a avut loc astăzi în cadrul Festivalul Vinului, eveniment organizat de Consiliul Județean Satu Mare cu sprijinul Primăriei.

La această competiție au participat 91 de producători de vin din județul Satu Mare. Probele înscrise au fost jurizate de Marian Timofti, președintele Asociației Somelierilor din România, Septimiu Crișan, vicepreședinte și Istvan Pentek, secretar adjunct în cadrul aceleiași asociații, Radu Rizea, specialist viticultură și Horia Hasnaș, redactor la www.vinul.ro.

Premierea câștigătorilor a fost făcută de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, alături de membrii juriului. S-au acordat 13 medalii de bronz, 11 medalii de argint și 11 medalii de aur. ”Marele Aur” a fost acordat producătorului de vin, Suveg Laszlo din Orașu Nou pentru soiul de vin ”Bianca” și Reizer Gyorgy producător de vin din satul Turulung din județul Satu Mare, pentru soiul de vin ”Cabernet Sauvignon Blanc”.

”Este premiul pe care și-l dorește orice viticultor”, au spus câștigătorii Marelui Aur.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a vorbit despre noua asociație înființată pentru promovarea vinurilor sătmărene, ”Asociația Producătorilor de Vin  Dealurile Sătmarului”, care este condusă de viticultorul Leiher Geza.

”Am înființat această asociație pentru că am simțit că am pierdut denumirea vinului care este produs în județul Satu Mare. În momentul de față ne prezentăm cu vin produs în Satu Mare cu denumirea de Dealurile Crișanei care nu are nicio legătură cu județul nostru. Eu cred că trebuie să ne recâștigăm denumirea prin Dealurile Sătmarului”, a declarat Adrian Ștef.

La acest eveniment au mai participat și primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, deputatul Kereskenyi Gabor și directorul Centrului de Creație, Felician Pop.

Sătmărenilor li s-a oferit prilejul de a degusta din vinurile produse în județul Satu Mare și să participe la spectacolul organizat pentru acest festival. Cântărețul de muzică populară Petrică Mureșan alături de alți interpreți au încântat publicul sătmărean cu ”cânt și voie bună”.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (9)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Daniel spune:

  Festivalul Vinului in cinstea cumnatului Ovidiu Silaghi! Un ultim “Palţău” inainte de a merge acasă, acasa la inchisoare :))

 2. Lorand spune:

  Fratilor acest festival a fost doar cheltuiala de bani publici fara rost!

 3. Liberal spune:

  Nicio poza cu publicul? A mai fost cineva in afara de vedetele astea de doi lei?

 4. rusu spune:

  Ce bine-i sta la Stef in costumul popular!! A realizat singur cit e de taran??Spre deosebire de taranii adevarati,care muncesc,el e doar un taranoi .Cine a mai vazut sa se faca festivalul vinului in luna aprilie???In postul Pastelui?Innainte de saptamina patimilor???Sau nu au avut destui bani de Pasti si au tras repede “o sarbatoare”ca sa mai poata fura ceva???Si peste o saptamina o sa-i vedeti smeriti la Inviere ca si cind tot postul ar fi mincat numai piine cu apa.Sa va fie rusine!!!

 5. Liberal spune:

  Se pare ca presedintele Stef e prost consiliat. E nefiresc sa organizezi in Postul Mare un asemenea festival. Se observa ca oamenii ce-l sfatuiesc sunt departe de a fi profesionisti. Ce sa asteptam, de fapt, de Sulea, directorul sau de cabinet, un ins sters, ce nu emite nimic, in afara de a fi slugarnic cu seful sau!

 6. brighi spune:

  nu aveti nici un pic de simt estetic iubi nu-i taran ieu i-am dat un sutien cu pusap sa-i stea frumos parul

 7. Galiano spune:

  bani aruncati pe somes…cui ii foloseste tot acest circ,ca altfel nu s poate numi…
  in orasul acesta chiar nimeni nu da socoteala..se pare ca cei ales pot sa faca ce vor cu bani nostri…

 8. liberal spune:

  da’ chiar, public?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest