Ambasadorul Chinei, interesat de investiţii în Satu Mare

3 octombrie 2014 | 7 comentarii

ambasador China Huo Yuzhen (18)ambasador China Huo Yuzhen (12)Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, a efectuat astăzi o vizită în judeţul Satu Mare la invitaţia primarului Dorel Coica, delegația fiind primită de către autorităţile locale.

Timp de o oră şi jumătate prefectul Eugeniu Avram, primarul Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, deputatul Octavian Petric, secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză au făcut delegaţiei chineze o prezentare a municipiului şi judeţului, dar şi a investitorilor din judeţ.

Prefectul a declarat după întâlnire că aceasta a fost una dintre cele mai aplicate avute cu ambasadele din România.

Am avut o întâlnire foarte fructuoasă, am reuşit prin imagini să facem cât mai atractivă documentaţia despre judeţul nostru. Sper şi cred că se va îndrepta cât mai mult spre Satu Mare întrucât nu avem investitori chinezi, iar investitorii chinezi sunt remarcaţi din punctul de vedere al promptitudinii, corectitudinii şi a eficienţei în activitate“, a spus Avram.

Primarul Dorel Coica a spus că s-au discutat teme multiple, inclusiv despre construirea celui de-al treilea pod, despre medicina tradiţională chinezească, despre posibilitatea creării unei legături aeriene între Satu Mare și China.

Mă bucur că are acelaşi punct de vedere că între poporul român şi chinez este o relaţie de prietenie de peste 65 de ani şi că dorim reciproc să dezvoltăm aceste relaţii în continuare. Dânsa ne-a invitat să mergem la ambasadă cu proiecte pe care să le poată prezenta investitorilor chinezi. Am simţit cu toţi că există o deschidere din partea doamnei ambasador pentru a intra într-o relaţie cu Satu Mare. S-a pus problema despre apa termală, investiţii în turism, am dat o sugestie că se poate face agricultură intensivă la nivelul judeţului Satu Mare folosirea apei termale pentru încălzire în sere, care pot să aibă producţie 365 de zile”, a declarat primarul Dorel Coica.

Ambasadoarea s-a arătat interesantă în primul rând de o colaborare în agricultură, în sensul cultivării de plante medicinale şi construirii unei fabrici de procesare. 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (7)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. incredibil spune:

  da petric ce cauta in poza??? oare ce subiecte o avut TAVI ??? DOAMNE FERESTE

 2. dan spune:

  o fi rezolvat exporturi in china de la fabrica lui…

 3. brighi spune:

  bai Stef, nu se poate sa nu te bagi tu in seama precum chilotii in c.r! Lasa-ne, ne-ai demonstrat ce poti, du-te vezi-ti de Brihi si celelelte matracuci, ca de familia ta ai uitat! Esti un zero barat! om fara caracter! greataaaa!!!!

 4. prince spune:

  Acesta este directia lui Coica spre chinezi sa fim saraci lipiti pamantului iar bogatii sa ne exploateze.
  Poate sa se pozeze si cu Obama ca nu -l mai voteza nimeni pe olteanul mincinos
  RUSINE COICA ,RUSINE…DEMISIA…

 5. Cetatean spune:

  EU IL VAD IN FOTOGRAFIE SI PE DL RIEDLI RUDOLF, IN TEXT NU SE MENTIONEAZA,OARE DE CE?

 6. suie spune:

  JOS GOVOR JOS STEF!

 7. ion spune:

  Afara cu hotii de Govor si Stef!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest