Aproape o sută de televizoare, introduse ilegal prin vama Petea

9 octombrie 2014 | 0 comentarii

vama_peteaInspectorii antifraudă fiscală au confiscat 95 de televizoare 3D SMART LCD-LED, marca Samsung, care au fost introduse ilegal în România prin punctul de trecere a frontierei Petea, judeţul Satu Mare.

În urma unui control în trafic pe şoseaua de centură a municipiului Bucureşti inspectorii antifraudă fiscală au confiscat 95 televizoare 3D SMART LCD-LED, marca Samsung, deoarece au constatat că erau transportate fără a fi însoţite de factură fiscală, aviz de însoţire sau orice alt document care să ateste provenienţa.

Locul încărcării celor 95 de televizoare era portul Constanţa, iar locul descărcării ar fi fost o localitate din Lituania, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finanţelor Publice. De fapt televizoarele, care au o valoare de piaţă de circa 97.000 de euro, au fost încărcate în Lituania şi au fost introduse în România prin punctul de trecere a frontierei Petea, judeţul Satu Mare, fără a fi declarate, urmând a fi comercializate pe teritoriul ţării.

Reprezentanţii firmei producătoare au certificat că televizoarele sunt autentice, fiind fabricate în Ungaria şi vândute în Lituania. Echipamentele electronice confiscate urmează a fi valorificate conform prevederilor legale în vigoare.

Acţiunea de control se circumscrie obiectivului DGAF de a preveni, identifica şi combate evaziunea fiscală în domeniile cu un grad de risc ridicat.

 

 

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest