UPDATE Percheziţii la Satu Mare. Procurorii au descins la medicii care falsificau reţete

23 octombrie 2014 | 27 comentarii

mascati_diicotUPDATE 2 – Percheziţiile s-au desfăşurat în biroul directorului medical al CJAS Satu Mare, Raveca Gliga, la cel al medicului şef al Secţiei Psihiatrie Acuţi, Marius Gliga, din incinta Spitalului Vechi, la biroul asistentei şefe Daniela Cora dar şi la alte locuinţe sau farmacii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, a afirmat că procurorii au început acţiunea după ora 6 dimineaţa, după ce au solicitat conducerii două persoane ale instituţiei care să asiste la percheziţii.

Procurorii bănuiesc că s-ar fi decontat reţete pentru unele persoane care nu au beneficiat de tratamente, pe legătura directă dintre şeful secţiei de Psihiatrie Acuţi şi directorul medical al CJAS.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, din cabinetele unor medici de la Spitalul Vechi au fost ridicate documente care ar arăta că pe numele mai multor persoane erau eliberate reţete, dar în realitate nu ar fi beneficiat de tratament în vreme ce decontul de la Casa de Asigurări de Sănătate s-a făcut. Sunt suspectaţi doi medici, care au relaţii la conducerea Case de Asigurări.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, având şi suportul de specialitate al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea, efectuează un număr de 18 percheziţii în mun. Satu Mare şi orașul Livada din jud. Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În funcţie de rezultatul cercetărilor se vor lua măsuri care vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Procurorii D.I.I.CO.T – Biroul Teritorial Satu Mare au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi a criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (27)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. mafia din sanatate spune:

  articol de provincie….nimic concret…..
  intra pe …si afli tot ce se intampla in Sathmar

 2. cora spune:

  Dl BetonTarr a fost beneficiarul acestui tun de milioane de euro,acum cred ca nu se.mai linisteste pana mai deschide vreo 10 farmacii si 5 clinici ca sa spele banii incasati din lucrarile cu statul roman .

 3. cetatean sm spune:

  Dar la S.C.M. Coica când faceţi o vizită?…Acum aveţi si loc de parcare in faţa cabinetelor!!!

 4. dragos spune:

  Sa vedem de unde are bani de bmw d nul Nichita….oricum retetele lui se eliberau numai la farmaciile Tarr

  • mihai spune:

   Nichita ii o Lepra umana. Un jeg de om care prescrie medicamente cu nemiluita la oameni sanatosi. Sper SA il vad dus la puscarie si averea confiscata acestui jeg. Nici de veterinar nu las angaja.

 5. Groza spune:

  La turnat prietenul Levente Dicu , dar cind o da afle va fi deja tirziu,
  La fel a patit Sasu

 6. Nectarul spune:

  La coica si govoras cand faceti o vizita, DNA? Sau ei cotizeaza???

 7. nicu spune:

  In 2 zile n-au retinut pe nimeni dupa 18 perchezitii.Ori n-au gasit nimic,ori au fost sfatuiti cei de la DIICOT SM si Antifrauda sa o lase mai moale.Vedeti pe siteul DIICOT cazurile similare cu medici,retete,s-au lasat cu retineri si arestari fara exceptie.

 8. Misu spune:

  Nu m-ar mira asta, insa neducerea la bun sfarsit a acestui dosar ar fi fie dovada maximei incompetente satmarene fie dovada slugarniciei instititutiilor implicate fata de politicul local. O musamalizare a cazului, desi perfect posibila, ar distruge definitiv orice urma de respect fata de DIICOT, Politie, Jandarmerie si DNA local. Desi, in cazul DNA-ului local, dosarele de pana acum au fost la nivelul a maxim 300 euro frauda, cate un amarat de subofiter de la frontiera sau circulatie. Dar,a cesta e nivelul sefului local. la fel, atitudinea lui Bumbulut e sub orice critica, total lipsit de coloana in schimbul celor cateva sute de euro cotizati lunar de cei implicati.
  Eu inca astept continuarea dosarului, ma gandesc ca in urma inventarului facut la farmacii nu vor intarzia nici arestarile.

 9. Mihai spune:

  S-a si pus in miscare mecanismul lui Tarr de musamalizare a dosarului, de aici si tacerea complice din ultimele zile, si la fel impotenta structurilor. Pentru 30 de arginti se va asterne praful in scurt timp, iar lucrurile vor revni la normal – la normalul satmarean. Oncologii, diabetologii si ceilalti neurologi pot rasufla usurati, iar cei din alte judete pot sa-si transfere aici sediul cabinetelor, in Satu Mare se scapa usor.

 10. Agent spune:

  Vorba multă sărăcia omului! Oameni buni, bucurați-vă ca exista medici psihiatri, oncologi si neurologi buni in Satu-Mare, este foarte rau sa ajungi bolnav, dar este bine cand ajungi pe mana unor oameni de calitate!

 11. Aurica spune:

  Hoțul COIca golan împuțit sta la căldurica si fura liniștit.

 12. Mercedes spune:

  Nu avem nevoie de doctori buni.! Atâta invidie vine de la cei prosti si slabi pregătiți care mor de invidie.

 13. Răducu spune:

  Mihai, cred ca vei crapă de invidie si te va lovi si “lepra” sau vreo alta boala, du te si fa tu medicina daca esti atat de deștept!
  Si nu mai umbla la medici daca esti atotstiutor, trateaza-te singur sau tratează-ti membrii familiei singur daca tu stii mai multe.
  Este plină lumea de oameni rai si invidiosi!

 14. mihai spune:

  S-a si asternut praful? Bravo d-le Tarr, bine lucrat…va puteti continua linistit santierul de la policlinica, iar primarele va poate face parcarea.

 15. Mirela T. spune:

  Gata, s-a si musamalizat scandalul? Felicitari d-le Tarr, v-at dovedit inca o data mai tare in cohones ca organele statului.
  Sper ca s-au mai linistit si onor medicii dumneavoastra de casa….domnii Gliga, Enatescu (cu mana larga la Rispolept), Nichita (parca preponderent Aricept) si d-na Baranasi, pentru ca vre-o doua saptamani erau cam palizi la fata.

 16. Mirela T. spune:

  Gata, s-a si musamalizat scandalul? Felicitari d-le Tarr, v-at dovedit inca o data mai tare in cohones ca organele statului.
  Sper ca s-au mai linistit si onor medicii dumneavoastra de casa….domnii Gliga, Enatescu (cu mana larga la Rispolept), Nichita (parca preponderent Aricept) si d-na Baranasi, pentru ca vre-o doua saptamani erau cam palizi la fata.

 17. Mirela T. spune:

  Gata, s-a si musamalizat scandalul? Felicitari d-le Tarr, v-at dovedit inca o data mai tare in cohones ca organele statului.
  Sper ca s-au mai linistit si onor medicii dumneavoastra de casa…,domnii Gliga, Enatescu (cu mana larga la Rispolept), Nichita (parca preponderent Aricept) si d-na Baranasi, pentru ca vre-o doua saptamani erau cam palizi la fata.

 18. Mihnea spune:

  Se mai aude ceva cu ancheta? D-le Tarr? ca vad ca in continuare camioanele dvs. distrug casele in Livada, domnii medici specialisti- sclavi ai dumneavoastra, inclusiv unicul academician din SM prescriu retete false….totul e ca la inceput. Felicitari anchetatorilor…un mare balon de sapun, spart probabil cu … .

 19. rispolept spune:

  Enatescu e doctor fara doctorat si academician fara academie. El prescrie un medicament extrem de scump RISPOLEPT decontat de CAS
  . Dar va iesi din escrocheria lui Tarr pentru ca acum e la putere la ACL, daca ma intelegeti!!!!

  • Mihnea spune:

   Da? Inseamna ca, de cand a revenit la putere s-a imaculat? Ma rog, de cand l-a readus Johannis, ca nu-i meritul lui.
   Si nu era vorba de prescris Risolept unui pacient…ci de eliberat RETETE FALSE, contravaloarea integrala decontata de CJAS intrand in buzunarului lui TARR, care-i dadea cota-parte si academicianului, la fel ca celorlalti specialisti vanduti lui.

 20. Sistem spune:

  ce bine știi tu tot din sistem nu. ? Atunci de de nu prinzi criminalul alături de Coica si șefi .

  • Mihnea spune:

   In cazul lui Coica, in privinta retetelor false v-ar putea da detalii suplimentare dl Paul, pe filiera cumnatei sale.
   De ce crezi ca s-au facut parcarile pe Blaga? S-au facut degeaba…retetele false doar se muta de la o scara de bloc la alta, de la cabinete la farmacia de langa ele. Exista o doamna asitenta, vopsita blond…draguta de altfel, care manuieste cu spor parafele unor fost medici militari, dar contabilitatea e tinuta in paralel si de dl Paul, finantist fiind.

 21. virjilake spune:

  Sunt curios ce o sa pateasca Enatescu. In Romania lucrului bine facut, ar trebui sa urmeze o ancheta. Sau il apara ACL? Mai vedem. Suntem pe faza! Eu nu l-am votat pe Johannis ptr. ca dottore Enatescu sa scape basma curata!!!!

 22. balonasul spune:

  Procurorii DIICOT si domnii medici (Gliga, Enatescu si ceilalti “onorabili” de pe statul de plata a betonistului) au fost invitati la inaugurarea noi farmacii Tarr din centru, de langa Episcopia Catolica?
  A fost tare frumos…cu balonase, sobor de preoti, confetii facuti din retetele false decontate de CJAS…problema e doar ca onor magazinul nu are autorizatie de la Ministerul Sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest