Terenurile din apropierea frontierei, vândute doar cu avizul Ministrului Apărării Naționale

27 octombrie 2014 | 2 comentarii

images (5)Persoanele care deţin terenuri extravilane amplasate în apropierea frontierei de stat nu le pot vinde decât cu avizul Ministerului Apărării Naţionale, potrivit Legii nr. 17/2014, care a intrat în vigoare pe data de 11 aprilie 2014.

Astfel, potrivit art. 3 al Legii nr. 17/2014, „terenurile agricole situate în extravilan pe o adâncime de 30 km faţă de frontiera de stat şi ţărmul Mării Negre, către interior, precum şi cele situate în extravilan la o distanţă de până la 2.400 m faţă de obiectivele speciale pot fi înstrăinate prin vânzare-cumpărare doar cu avizul specific al Ministerului Apărării Naţionale, eliberat în urma consultării cu organele de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, prin structurile interne specializate menţionate la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, cu modificările şi completările ulterioare”.

Totodată, potrivit Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 cu modificările şi completările ulterioare, oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară au obligaţia de a nota în cartea funciară a imobilelor situate în apropierea graniţelor ţării „imobil aflat sub incidenţa art. 3 alin. 1 din Legea nr. 17/2014”. Această modificare se face din oficiu şi nu implică niciun cost din partea proprietarilor.

O.C.P.I. Satu Mare va trimite comunicări tuturor persoanelor care deţin terenurile vizate de Legea nr. 17/2014, dar şi extrase de carte funciară pe care va exista menţiunea „imobil aflat sub incidenţa art. 3 alin. 1 din Legea nr. 17/2014”.

Sursa: OCPI Satu Mare

 

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Iovescu Vasile spune:

  Am un teren in Lipova aflat sub incidenta art.3 al 1 din legea
  nr.17/2014 ,as dori concret pasii care trebuie urmati pentru
  obtinerea avizului MAN in vederea vinzarii .

 2. Viorel spune:

  Din cate stiu , legea are si o portita .Nu este necesar avizul MAN , pentru arendas . Deci…terenul se da initial in arenda ,apoi este vandut arendasului ,simplu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest