Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, acreditat ca centru de competenţe lingvistice pentru limba germană

19 iunie 2015 | 0 comentarii

cn doamna stancaColegiul Naţional „Doamna Stanca” a fost acreditat ca centru de competenţe lingvistice pentru limba germană, oferind astfel elevilor certificate recunoscute internaţional în urma susţinerii unui examen de limbă.

Colegiul Naţional „Doamna Stanca” face parte de mai mulţi ani dintr-o reţea internaţională de şcoli partenere (PASCH), iar în cursul zilei de vineri, 18 iunie 2015,  domnul Dietrich Arens, reprezentantul ZfA (Zentrum für Auslandsschulwesen) – Centrul pentru şcolile germane din străinătate, i-a înmânat directorului prof. Anna-Maria Maruşca, în cadrul unei întâlniri, certificatul care atestă faptul că şcoala are dreptul de a organiza anual examenul în vederea obţinerii Diplomei Internaţionale de Limbă Germană- Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz I (DSD I). Aceste examene sunt structurate în mai multe părţi, verificându-se nivelul elevilor la cele patru competenţe: citire, scriere, ascultare şi vorbire. Avantajele unei astfel de acreditări sunt, printre altele, susţinerea gratuită în şcoală a examenului DSD I şi faptul că diploma obţinută este recunoscută internaţional, valabilă permanent şi poate fi folosită pentru studii şi angajare.

Datorită eforturilor directorului și ale profesorilor de limba germană din colegiu, anul acesta în martie au avut loc deja primele examene de limbă germană, la care elevii au obţinut rezultate deosebite. Anul şcolar viitor, următoarea generaţie de elevi activi, interesaţi şi motivaţi vor avea ocazia de a participa la aceste examene şi de a-şi îmbogăţi portofoliul cu o diplomă de limbă germană DSD I.

Sursa: Colegiul Național Doamna Stanca

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest