Ultima actualizare: azi, 21:50

Locale

Sătmărenii au făcut schimb de cărți

Schimb de carte - Biblioteca Judeteana (54)Sătmărenii au avut ocazia astăzi să ofere cărțile citite în schimbul altora, în cadrul acțiunii intitulată ”Citește și dă mai departe – Schimb de carte”, organizată de către Biblioteca Județeană Satu Mare.

Evenimentul a avut loc în fața Bibliotecii Județene și a adunat un număr mare de sătmăreni pasionați de arta cititului. Cei mai mulți dintre ei au fost pensionari, care și-au luat cărțile citite de acasă și le-au oferit în schimbul altora, declarând că cea mai mare parte a timpului și-o dedică cititului.

Scriitorii sătmăreni Felician Pop și Robert Laszlo au venit la acestă acțiune nu pentru a face un schimb de carte ci a oferi propriile lor cărți cu autograful dânșilor celor pasionați de citit.

”Este o acțiune interesantă și cred că sătmărenii încet, încet trebuie să se reobișnuiască, pentru că nu este alta mai frumoasă zăbavă decât cititul cărților, cum zicea cronicarul Miron Costin. Sunt încă destul de puțini oameni care mai citesc dar sunt convins că vom reveni la acea civilizație și vom redescoperi împreună frumusețea și plăcerea textului”, a declarat Felician Pop.

Evenimentul a fost organizat de către Biblioteca Județeană cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.