Ultima actualizare: azi, 22:15

Sport

Patru zile decisive pentru Olimpia. Echipa sătmăreană încă nu este înscrisă în Liga 2

OlimpiaTermenul limită pentru înscrierea în noul sezon al Ligii 2 este foarte aproape. Cluburile care şi-au câştigat dreptul de a evolua în eşalonul secund trebuie să depună dosarele de afiliere până cel târziu luni, 20 iulie. Până joi seara erau înscrise doar 17 echipe, restul de 11 fiind în situaţii incerte.

FC Olimpia Satu Mare încă nu s-a înscris în Liga 2, deşi mai sunt încă patru zile până la expirarea termenului limită stabilit de FRF. Problemele financiare şi refuzul Consiliului Local de a vira finanţarea promisă la startul campionatului trecut par să fie principalele motive pentru care se ezită în privinţa înscrierii. Finanţarea de aproximativ un milion de lei oferită de Consiliului Judeţean a fost epuizată de costurile din campionatul trecut şi clubul de fotbal ar avea nevoie de sprijinul autorităţilor sau ai sponsorilor. Toată lumea spera într-o normalizare a lucrurilor după revenirea lui Catrinel Raţ în conducerea clubului, dar se pare că nici acest pas nu  a adus vreo îmbunătăţire a situaţiei. După două sezoane cu rezultate bune şi fără probleme financiare, oamenii din politică sătmăreană întorc spatele Olimpiei.

Echipele care s-au înscris până acum în campionat sunt: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Oţelul, Universitatea Cluj, Bucovina Pojorâta, Şoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Dunărea Călăraşi, CS Mioveni, FC Caransebeş şi FCM Baia Mare.

Reamintim că sezonul 2015-2016 a Ligii a 2-a şi a 3-a va începe pe 29-30 august, iar la finalul acestuia vor promova primele clasate din fiecare serie, iar o a treia promovată se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Liga 2. Câştigătoarea dublei manşe dintre locurile doi va juca şi un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1. În privinţa reprogradării, vor pica direct locurile 13 şi 14 din ambele serii, iar între locurile 12 va avea loc un baraj care va desemna a cincea retrogradată.

Burleanu, Babut

În cazul în care se vor înscrie toate echipele sau mai mult de 22, cel mai probabil se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe”, declara preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, acum o lună la Adunarea Generala a membriilor LPF2. Dacă se vor înscrie doar 2-3 echipe pe lângă cele care au făcut-o deja şi ţinând cont de incertitudinea care pluteşte în jurul mai multor echipe, nu ar fi exclus să avem o singură serie în liga secundă. Mult discutata problemă a costurilor deplasărilor ar fi rezolvată de o vânzare a drepturilor TV, susţin surse FRF.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.