Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Sistemul de carduri de sănătate, blocat la Satu Mare. Pacienții sunt disperați

descărcare (7)Sistemul de carduri de sănătate este blocat la Satu Mare din cauza unei defecțiuni. Medicii sătmăreni nu pot acorda servicii medicale iar pacienții sunt puși pe drumuri și nu primesc medicamente. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunță printr-un comunicat că defecţiunea a apărut azi, la ora 6.55, la sistemul de card – CEAS.

”Începând cu ora 6.55, astăzi, 18.09.2015, la sistemul de  card – CEAS a apărut o defecțiune. Echipa de suport lucrează la remedierea acestei defecțiuni. Până la remediere, rugăm furnizorii de servicii medicale să procedeze după cum urmează:

– după introducerea cardului în cititor, se tastează pin-ul de către asigurat iar sistemul este pregătit să păstreze amprenta de timp și numărul de card folosit,

– se înregistrează serviciul prestat în aplicația de furnizori,

– de la momentul ( care va fi anunțat de CNAS) repunerii în funcțiune a sistemului CEAS, serviciile efectuate și operate în aplicație de furnizori vor trebui încărcate în PIAS în limita celor 72 de ore,

– toate serviciile prestate și operate în sistem începând cu ora 6.55 până la remedierea defecțiunii se vor valida în PIAS doar pe baza amprentei de timp și număr de card”, se arată în comunicatul trimis de Casa de Asigurări de Sănătate.

Pacienții sătmăreni încă de la primele ore ale dimineții s-au adunat în fața cabinetelor medicale și așteaptă să se remedieze problema. Mulți dintre ei sunt disperați pentru că sunt bolnavi și au nevoie de medicamente.

Un sătmărean a trimis un mesaj redacției noastre, prin care îți exprimă nemulțumirea față de acest sistem de sănătate.

Așa bine funcționează sistemul, încât azi nu a mers de dimineață și se preconizează că nu va merge toată ziua. Pacienți puși pe drumuri, bolnavi ce nu primesc medicamente, un sistem minunat!”, a scris sătmăreanul.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.