Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Programul Hobby: Deţinuţii sătmăreni fac poşete, tablouri şi cusături

sedinta incluziune sociala (4)Doisprezece bărbaţi închişi în Penitenciarul cu Regim Semideschis Satu Mare confecţionează poşete, pictează tablouri sau îşi petrec timpul liber cu acul şi aţa, ei fiind incluşi în programul Hobby. În cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială de pe lângă Instituţia Prefectului, desfăşurată astăzi, ofiţerul Simona Galiş, şeful Biroului Educaţie, a prezentat câteva din obiectele realizate de către deținuții cuprinși în acest program.

Deținuții realizează obiecte precum tablouri cusute pe materiale, covoraşe, zgărzi, sau chiar poşete din hârtie.

Îşi descoperă anumite abilităţi chiar dacă în afară nu au avut nicio legătură cu cusutul sau împletitul. Noi îi ajutăm să îşi descopere anumite calităţi. Avem poşete realizate din reviste. Sunt tăiate în benzi pe care le îmbracă în scotch, ca să îi dea o formă de luciu şi de protecţie, pe urmă fiecare bucăţică este cusută, au adăugat şi un fermoar”, a spus Simona Galiș.

Interesant este faptul că deţinuţii învaţă atât de la coordonatorul lor dar mai ales se învaţă ei între ei, şi ajung să realizeze lucruri deosebite.

Deocamdată lucrările lor nu sunt realizate, ele sunt fie expuse fie făcute cadou.

În urma acestui program, care durează trei luni, deţinuţii vor primi câte 25 de credite, ce le pot folosi pentru a-şi suplimenta dreptul la pachet şi vizită sau chiar pentru a primi permisiune de ieşire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.