Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Ploi însemnate la Satu Mare. Râurile au ajuns la cotele de atenție, gospodării izolate de ape

ploaie satu mareÎn ultimele 24 de ore, în județul Satu Mare au căzut cantități impresionante de apă ce au dus la creșterea substanțială a unor cursuri de apă, iar cateva gospodării din județ au fost izolate de inundații.

Potrivit celor afirmate de directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, Vasile Andrieș, azi noapte, în județul Satu Mare au căzut precipitații însemnate. ”În zona Oașului, azi noapte au căzut 28-29 până la 30 de litri pe metrul pătrat. În prezent plouă în tot județul. Precipitațiile căzute au determinat creșterea însemnată a unor cursuri de apă. Din fericire, însă, cel puțin până în acest moment (ora 11.00) nu au fost semnalate atingeri ale cotelor de pericol pe râurile din județ. Dacă continuă să plouă toată ziua, atunci ne putem aștepta la instaurarea unui cod galben de inundații pe râurile Crasna și Tur”, precizează Andrieș.

Precipitațiile abundente de azi noapte au creat mici inundații în anumite zone ale județului, fiind înregistrate câteva gospodării izolate de ape în zona Oașului și în zona Codrului.

În municipiul Satu Mare, pe alocuri, din cauza ploii s-au format bălți pe carosabil, dar nu sunt înregistrate imobile inundate. 

Directorul SGA spune că, începând de mâine, ploile vor înceta, dar depinde foarte mult de cantitatea de precipitații ce vor cădea în județ în cursul acestei zile. Vasile Andrieș mai este de părere că nu vor fi înregistrate revărsări de ape din râurile din județ. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.