Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Sătmarul, topit de caniculă. Străzi pustii. Temperaturile tropicale îi țin pe sătmăreni în case (FOTO)

caniculaDe trei zile, orașul Satu Mare are parte de temperaturi extrem de ridicate, adecvate mai degrabă zonei tropicelor decât celei în care se află România. În această situație, orașul este semiparalizat, străzile sunt pustii, iar sătmărenii se adăpostesc de caniculă care pe unde pot.

Astăzi, spre exemplu, în jurul orei 14.00, termometrul de vizavi de Casa de Modă arăta 40 de grade. E drept, era la soare. Asta înseamnă cel puțin 34-35 de grade la umbră. Însă la nivelul asfaltului temperatura era mult mai ridicată, depășind chiar 45 de grade. Drept dovadă, în unele zone asfaltul a început să se topească.

Sătmărenii au resimţit însă şi mai puternic canicula. Zona pietonală Corneliu Coposu, care în condiţii normale arată ca un furnicar, era pustiu azi la ora mai sus menționată. Doi-trei sătmăreni s-au adăpostit de caniculă la umbra copacilor din faţa Complexului Comercial „Someşul”. Pustiu a fost și pe Corso, și pe Semicroso.

Totodată, nici pe cele mai aglomerate artere de circulație auto nu prea au putut fi găsite mașini. Doar cine a fost absolut nevoit s-a încumetat să iasă cu mașina în oraș.

Vremea se va menține caniculară și mâine, când temperaturile vor ajunge la 34-35 de grade, la fel ca astăzi. De luni, potrivit meteorologilor, vremea se va răcori, însă odată cu scăderea temperaturilor vor veni și ploile, care vor poposi la Satu Mare două zile. Canicula revine de miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.