Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Cele mai grele condiţii sunt la Penitenciarul Satu Mare

penitenciarCel mai modern penitenciar din ţară ar fi cel de la Arad, iar cele mai grele condiţii se întâlnesc în Penitenciarul Satu Mare, unde sunt de două ori mai mulţi deţinuţi decât poate acoperi instituţia, spune directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comisarul-şef Marius Vulpe.

E greu să stabileşti care este cel mai rău, pentru că fiecare stă rău la câte un capitol, ori la supraaglomerare, ori la asistenţă medicală, fie la acordarea timpului de plimbare, dar cel mai modern, ultimul construit este Penitenciarul Arad. Cel mai rău mi-e greu să-l categorisesc, dar dacă îl luăm după gradul de supraaglomerare, este Satu Mare. Peste 200 la sută gradul de ocupare”, a mai declarat Marius Vulpe.

Directorul ANP a precizat că, la ora actuală, în penitenciare sunt peste 30.000 de paturi, dar, conform normelor, pot fi cazaţi mai puţin de 20.000 de deţinuţi.

Sursa: Mediafax

5 comentarii

  1. Anti PSD, ALDE si PRU Răspunde

    Cele mai grele conditii sunt la scolile din Satu Mare.

    Cele mai grele conditii sunt la spitalele din Satu Mare.

    Satu Mare e printre cele mai NESIGURE judete din tara, tocmai de aceea sunt cele mai grele conditii la penitenciarul de aici.

  2. Unu Răspunde

    Dacă condițiile din penitenciarul Satu Mare sunt așa de grele de ce se înghesuie deținuții să vină aici??? Cand scrieți astfel de articole nu dați copy paste de pe alte site-uri ci, daca sunteți sau va pretindeți jurnaliști nu copiişti sunați la poarta penitenciarului și cereți informații sau solicitati părerea unora care au fost cazați temporar pe acolo și o să vedeți că un astfel de articol bine documentat va fi apreciat pe măsură!

  3. M Răspunde

    Niciodata n-am intelese de ce trebuie conditii de lux la penitenciare. Pai sa nu se comporte ca animalele si n-o sa ajunga la penitenciar. sa-i bage intr-un barlog nu la hotel… nici 50 de bani n-ar trebui cheltuiti pe penitenciare.

  4. Valahu Răspunde

    Nu stiu care sunt conditiile in penetenciarul din Satu Mare si nici nu ma intereseaza ,dar din nefericire am simtit pe propia piele conditiile din Spitalul Judetean .S-a te fereasca Dumnezeu de tratamentul de aici .Am fost la ghirurgie (dr.Ratis) si ortopedie (urgenta dr.Podina)vai si amar nici nu te baga in seama dar au timp de taclale toata ziua.

    • M Răspunde

      nici nu inteleg de ce trebuie sa ne fie mila de infractori, cand stau in caldura, primesc masa calda si nu produc nimic!!! baa fac pagube doara nu din greseala au ajuns acolo unde sunt. ma repet, nici 50 de bani n-ar trebuie cheltuiti pe penitenciare, sunt alte institutii publice unde banii si-ar gasi locul, in primul rand ma refer la spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.