Ultima actualizare: azi, 13:15

Locale

Înghesuială la RAR Satu Mare. Taxa auto, eliminată din februarie

rarAflând de faptul că începând cu data de 1 februarie va fi scoasă taxa auto, sătmărenii care nu și-au înmatriculat încă autoturismele pe numele lor sau și-au achiziționat recent o mașină care nu a mai fost înmatriculată în România, se grăbesc să și le înmatriculeze.

Din acest motiv, la RAR Satu Mare au început să se facă programări în număr mare. Potrivit celor afirmate pentru PortalSM de Iza Tache-Gherheș, Specialist Relații Publice RAR, la Satu Mare, de la începutul anului și până în prezent, au fost făcute, în medie, 45 de programări pe zi pentru eliberarea Cărții de Identitate a Autovehiculelor.  Comparativ cu luna ianuarie 2016, precum și față de ultimele două luni ale anului precedent, numărul programărilor la RAR Satu Mare a crescut cu aproximativ 15%.

În prezent, primul loc disponibil pentru eliberarea Cărții de Identitate a Autovehiculelor la RAR Satu Mare este pentru data de 26 ianuarie, însă este foarte posibil ca în perioada următoare să fie făcute și mai multe programări.

”Având în vedere prevederile legale prin care se abrogă plata timbrului de mediu pentru autovehicule, apreciem că în perioada următoarea va avea loc o creștere a numărului de solicitări pentru anumite prestații RAR care se adresează vehiculelor aflate la prima înmatriculare în România. În acest sens, conducerea RAR a dispus deja măsurile necesare pentru preluarea fluxului de activități estimat”, mai precizează, pentru PortalSM, Iza Tache-Gherheș.

Reamintim faptul că proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite taxa auto de la 1 februarie deoarece această taxă va fi eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Totodată, de menționat este că, cel puțin momentan, timbrul de mediu nu va fi restituit celor ce l-au plătit deja și nici nu va fi înlocuit de o altă taxă.

3 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Avram Ioan persoana care rezolvă orice in schimbul unei șpăgi la RAR, acuma face plinul.

  2. Iuliu Răspunde

    Cred ca mai corupta institutie decat acesta NU exista…. spaga… atentii!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.