Ultima actualizare: ieri, 21:12

 

Locale

Comunicat oficial. AUR îl susține pe Adrian Cozma la șefia Consiliului Județean Satu Mare

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl susține pe Adrian Cozma la șefia Consiliului Județean Satu Mare, a anunțat conducerea formațiunii într-un comunicat de presă. Conducerea AUR a explicat de ce a renunțat să aibă un candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare și, mai ales, de ce a decis să îl susțină pe candidatul PNL la alegerile din 9 iunie.

Redăm, mai jos, integral, comunicatul de presă transmis de AUR:

,,Suntem la câteva săptămâni distanță de alegerile locale și europarlamentare. AUR are cea mai bună listă pentru alegerile europarlamentare și Suntem convinși că românii vor vota patrioți pentru România în Europa. Filiala AUR Satu Mare intră în alegerile locale cu o listă de consilieri județeni profesioniști dedicați județului.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, am luat decizia de a nu avea un candidat propriu. E foarte important ca votul românilor să nu fie divizat și să ne dăm nouă, tuturor, o șansă pentru a avea o administrație românească din 2024. Românii, în proporție de peste 60% trebuie să meargă fie uniți și să schimbe actuala conducere UDMR-istă la nivel de municipiu și mai ales la nivel de județ.

Aici s-au dat multe bătălii, iar astăzi bătălia e între UDMR și români. Avem datoria să fim împreună în aceste alegeri pentru ca fiecare cetățean al acestui județ să fie reprezentat. Vrem ca în urma votului de pe 9 iunie, românii din toate partidele să se unească și să avem o conducere legitimă și în concordanță cu reprezentarea pe care o avem astăzi în acest județ. Democrația este despre votul și voința majorității și noi asta ne dorim, un vot rațional și o reprezentare corectă a românilor în conducerea orașelor, comunelor și mai ales a județului Satu Mare.

George Simion: ,,Dacă Marcel Ciolacu a ales să susțină baronetul UDMR-Mircea Govor, eu am o datorie sfântă față de înaintași și o logică a campaniei care nu poate permite UDMR-ului să controleze toate județele din Ardealul atât de pătimit!”

De aceea noi vom susține candidatura lui Adrian Cozma pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare. Avem aceleași credințe, suntem patrioți și luptători pentru tot ce înseamnă principii și valori românești”.

 

24 comentarii

  1. Vizionaru Răspunde

    Prostii cât casa! “Sau dat multe batalii…” bullshit! Bătălia nu este între români și UDMR tembelilor! Bătălia este între UDMR și maghiari! Trebuie sa existe un candidat care sa determine electoratul maghiar sa înțeleagă ca răul cel mai mare al etniei maghiare este UDMR, o gașca de feudali primitivi susținută de popi direct interesați material, care ține captiv electoratul maghiar adâncindu-l in izolare socială, iredentism și șovinism, pe care îl îmbata cu apa rece de genul utopiilor Ungaria mare, Partium, 1000 de ani,etc! UDMR este o gașcă de căcănari parveniți cu aere de grofi care și-au trecut in proprietate feudele electorale, dând “nimic” cu țârâita “curuților” pe care ii prostesc ca nenorocirea li se trage de la stăpânirea Româno-Europeană nu de la raptul pe care îl practica, rapt din care mai dau și o suma considerabila “regelui” de la Budapesta. Aici este adevarata lupta, un candidat al TUTUROR, o capacitate care sa poată unii printr-un mesaj electoral rațional cât mai mulți OAMENI! Luptele pe calul sur cu un șurub ( tricolor) in cur prin care sa treceti prin foc și sabie UDMR & curuții din dotare vor adânci si mai mult prăpastia etnica și vor fideliza și mai mult electoratul maghiar!Luați-o și pe Șoșoanca și mereți sa luptați la…Maglavit!

    • Ciuciu Răspunde

      “Trebuie sa existe un candidat care sa determine electoratul maghiar sa înțeleagă ca răul cel mai mare al etniei maghiare este UDMR”.

      Vizionarule, vezi ca mai ai mult pana ajungi la nivelul lui Nostradamus. Sau Baba Vanga. Daca vrei ca electoratul maghiar sa-l lasa UDMR-ul in cacao, atunci poti incepe sa cureti politicul roman de indivizi ca Dan Tanasa, Mihai Tarnoveanu, Simion si mai sunt cativa. Apropo, Adisorul nostru, Cozma. Cand ai facut curat si gunoaiele astia au disparut, discursul sovin a fost schimbat intr-un discurs normal si de incredere, poti sa pui la incercare candidatul despre care vorbesti. Pana ce nu ai asigurat conditiile astia…. cum sa-ti zic ungureste………. pa si pusi!

    • c-block Răspunde

      @Vizionaru, tată ești mai prost decât tot palatul administrativ ca și mărime. Ca să vrei să te voteze cineva atunci te adresezi acelui electorat și îi spui, promiți sau faci ceva. Nu invers funcționează că votează-mă că după aia văd eu dacă fac ceva pentru tine. Asta mai ales în Românica în care politicienii sunt toți numai unul ș unul și își respectă promisiunile! Așa e că nu? Numai adu-ți aminte de faza de acum 4 ani cu pensiile speciale și cu cel 30 de zile ale lui Rareș. Așa că șezi blând și mai bine taci. Când a fost primar român fiecare a demonstrat ce poate. Oamenii sunt sătui să vadă doar combinații la vârf și șmecherii. Asta ca să nici nu mai pomenim de reamenajarea pentru Brighi a unui întreg etaj în 2012. Politicienii români locali nu propun nimic, nici unul nu vine cu priorități, plan de investiții sau care sunt proiectele pe care vor să le promoveze. Ce vrei să voteze ungurii dacă nici românii nu mai sunt amatori de fumuri ambalate????

  2. 🤔 Opa! 🤔 Răspunde

    DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT SĂ AVEM O ADMINISTRAȚIE ROMÂNEASCĂ?!?! De ce se pune accent pe etnie și nu pe performanță și pe rezultate?!?! Și încă mai vorbiți de unire între sătmăreni..?!?! Da’ maghiarii nu fac parte din rândul sătmărenilor?!? Vreți să câștigați voturi prin ură și prin tensiuni interetnice!
    Îmi vine să vomit când citesc asemenea prostiiii!
    La gară cu voi toți! 🤔🤔🤔🤔🤔

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Dar de ce e important să avem o administrație maghiară?
      Că doar sunt respectate drepturile maghiarilor!

      • Vasy Răspunde

        Administratie maghiara pentru ca pana acuma ei au facut ce se vede in oras. Daca era Coica cel care facea toate astea, cu siguranta era si acuma primar. Sa intamplat ca tot ce sa facut sa fie sub administratie maghiara si normal ca tot ei as dori sa fie mai departe pentru ca functioneaza. Nu e vorba de etnie ci de rezultate! Nu e greu de inteles dar na…..

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          Eu nu sunt mulțumit de ce s-a făcut.
          Lumea parchează la Kaufland, că nu găsește loc în centru.
          Iar parcul e pe jumătate numai piatră și beton.
          Copacii au fost toaletări, că nu ai unde să stai la umbră.

  3. ... Răspunde

    Nu contează că-s un căcăcios fără caracter, trebe să mă votați că-s român cu anya Ildiko! Și l-aș pune manager de județ pe Beny Kira și pe Beșeni manager de spital. Asta e echipa românească pentru sătmăreni! De nu mă votați, adio PNL, merg la lada de gunoi a politicii, că nu mă vre nici HAUR!🤮🤮😭😭

    • ... Răspunde

      si eu sunt CANERUL satmarului. de zeci de ani numai sug banii acestui oras, in loc sa il dezvolt

  4. pop ioana Răspunde

    Oare de ce nu ma mir ???? Xenofobia si iredentismul inbracat in haine traditionale romanesti e in floare .

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Dacă românii votează un român, atunci sunt iredentiști?
      CĂ maghiarii nu votează altceva în afară de UDMR!

  5. ... Răspunde

    PNL nu face alianta cu AUR. PNL are alianta cu PSD impotriva extremismului

    • Vasy Răspunde

      Gasca de hoti! Nu veizi ce de combinatii se fac acuma la alegeri ca sa prinda ciolanu’ ?

      • Românurile Răspunde

        Ai scris exact realitatea.Se fac alianțe doar pentru ciolan.Si vând iluzii și vise sătmărenii doar sa fie aleși.

  6. ... Răspunde

    Minciuna. AUR nu-l sustine pe Cozma!

  7. Vasy Răspunde

    Nici acuma nu vad vre-un proiect de la PNL ci doar mereu schimbare si ura asta creata intre romani si unguri.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      PNL Satu Mare are un program politic, doar să vreți să îl consultați!
      Tudom?

  8. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Și în binescutul mod de lucru al AUr azi mă aștept să fie infirmat acest lucru. În unele județe nu se mai știe cine mai candidează că listele au venit de la București și am înțeles că nu sunt semnate de șefii de organizații județene. Exact cum cere legea. Asta se cheamă debandadă totală.

  9. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Eu nu sunt mulțumit de ce s-a făcut.
    Lumea parchează la Kaufland, că nu găsește loc în centru.
    Iar parcul e pe jumătate numai piatră și beton.
    Copacii au fost toaletări, că nu ai unde să stai la umbră.

    • Unul Răspunde

      @Cetățeanul turmentat. Stai dracului in casa si cand te-ai trezi poate vezi si tu altfel orasul!

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Altul care nu l-a citit pe Caragiale, dar dă lecții de comportament folosind un limbaj suburban, deși el se crede civilizat.

  10. Bia Răspunde

    Deontologilor
    Mânca v ar azilul

    • c-block Răspunde

      Da’ știu că nu prea ai dat pe la școală! Ei?????? Ce deranj mare când te lovești zi de zi că alții în loc să-și piardă ziua la păcănele ori biliard au ajuns să facă ceva? Ce deranj mare ai la stomac, nu? Șezi blând și taci, sclavule. Tu te-ai făcut singur asta și nu alții sunt de vină pentru asta. Așa că nu tot căuta vina în altă parte sau în alții.
      La AUR așa este cum am zis. Este debandadă totală curată. Vezi și la noi că se anunță că vine Băculescu să candideze la județ apoi se așează batista pe țambal. Da-da, Băculescu ăla avocatul, șeful baroului care zicea că rupe gura târgului cu Forța Dreptei. Și uite acum nu mai candidează nicăieri dar nici nu se spune nimic! Chiar așa fraieri ne cred uni??? Află de la mine că tot timpul dacă dai jos ceva trebuie imediat să pui ceva în loc. De acord că multe merg prost prin țară dar voi în afară de zbierat și gălăgie nu constituiți vreo variantă viabilă. Așa cum nici USR. Am zis-o asta acum 4 ani. Și să știi că urăsc să am dreptate (pentru că știu că am dreptate) pentru că nu asta este important ci faptul ca în țară lucrurile să meargă înspre bine.
      PS. Ca să afli direct de la mine eu i-aș băga la tomberon pe 90% dintre cei care fac marile învârteli pe plan local în politică. Că acolo le e locul. Puțini sunt dintre cei care se comportă cât de cât decent. Printre ei este Pataki, așa adormit cum este. El este bine intenționat, mult mai bine decât mulți alții care își dau ochii pe spate și promit că zici că înroșește și hârtia de rușine.

  11. x-ulescu Răspunde

    Amu că ,,joacă” cu pnl – ul nu sunt ,,hauriștii” extremiști..? Că doar de aia s- a coalizat pnl – ul cu psd- ul .Sau cînd e interesu personal în joc ,nu contează..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.