Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Gratis pentru preșcolari pe rutele Transurban

Preșcolarii, călători în autobuzele Transurban vor beneficia de o facilitate importantă. Pe masa consilierilor locali se află un proiect de hotărâre, menit să repare o nedreptate: gratuitate pe autobuzele Transurban pentru preșcolari.

Astfel, dacă proiectul va trece de Consiliul Local în ședința ce va avea loc mâine, 28 septembrie, începând cu ora 14.00, preșcolarii, cu vârste între 2 și 6 ani, vor avea gratuitate pe autobuzele Transurban, pe toate liniile. Părinții vor putea solicita abonament pe an, cu certificatul de naștere.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Kereskenyi Gabor, într-o conferință de presă.

7 comentarii

  1. ...asa DA ! Răspunde

    Excelenta initiativa , domnule primar Kereskenyi Gabor ! Sunt convinsa ca toti , absolut toti consilierii satmareni vor vota cu mare drag acest proiect ! Bravo !

    • ...asa DA ! Răspunde

      P.S. Intrebare : oare consilierii inimosi ar putea propune extinderea gratuitatii si pt elevii de scoala generala ( sau macar pt cei mititei de clasele I-IV ) , tinand cont ca traficul s-ar mai descongestiona si din acest motiv …ar scadea poluarea …parintii nu si-ar mai duce copiii cu autoturismul la scoala… apoi , 33 de lei abonament lunar pt unii parinti e totusi mult …le-ar putea cumpara mai multe lucrusoare necesare celor mici pe acesti 33 de lei …ar fi mai putine masini cu parinti/elevi in trafic…mai putina poluare…mai putin stres in trafic…toata lumea ar avea de castigat…si totul e la indemana inimosilor consilieri din toate partidele , inimosului primar …

      • a-b-c Răspunde

        “parintii nu si-ar mai duce copiii cu autoturismul la scoala… apoi , 33 de lei abonament lunar pt unii parinti e totusi mult”

        Chiar sunt curios cati dintre paritinti care isi duc cu masina copii la scoala nu au 33 de lei? Sau de cand ii mai ieftin plimbatul cu masina decat un abonament la autobus?

        Stai linistita ca tot cu masina ii vor duce. Si marea majoritatea a mititeilor de I-IV umbla la scolile din cartier. Cei de V-VIII se mai duc prin centru la licee.
        Ar face bine ca consiliere sa stea la Eminescu si restul colegilor in fata si sa imparta plinate cu beneficile folosiri mijloacelor in comun, poate poate o sa se simta si parinti cu musca pe caciula pentru traficul infernal de dimineata.

  2. Nicu Răspunde

    Datorita traficului i-am facut abonament fiului meu , pe care inainte il duceam cu masina din zona Unirii pana pe Closca. Totusi cred ca 33 de lei este mult pt un abonament de scolar mai ales ca aceea cursa de dimineata se numeste “speciala pt elevi” si care e plina de pensionari

  3. alina dumitras Răspunde

    Majoritatea copiilor primesc zilnic 15ron bani de buzunar iar 30 vi se pare mult pentru o luna de transport…ce tare.

  4. y Răspunde

    Al meu primește 5 RON și ujină. Și crede-mă că îi ajunge. I-am dat și 10 RON la început dar nu-i trebuie, venea înapoi acasă cu banii. Este clasa a 10-a. Iar despre calitatea și punctualitatea autobuselor prefer să nu spun nimic. Dar într-o țară normală ar fi o măsură OK. Repet, într-o țară normală.

  5. ...asa DA ! Răspunde

    GRATIS pt ELEVII NAVETISTI !
    Presedintele Klaus iohannis a PROMULGAT legea de aprobare a ordinantei de urgenta 69 din 2016 ( ! ) si art. 45 din legea privind TRANSPORTUL PUBLIC LOCAL si care zice…
    ” Legea prevede decontarea navetei şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, şi pentru elevii de nivel liceal care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu la filiera, profilul sau specializarea solicitată.

    Potrivit actului normativ, decontarea se va putea face fie prin unităţile de învăţământ la care aceştia sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, fie prin asigurarea unei sume ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă “.

    …Asa DA !

    http://www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-a-semnat-decretul-veste-uria-a-pentru-to-i-elevii-de-liceu_1221927.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.