Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

Liderul sindicatului Electrolux dezvăluie strategia conducerii: ÎNFOMETAREA!

Liderul sindicatului Electrolux, Sorin Faur, a dezvăluit în această dimineaţă pe facebook care este strategia conducerii companiei de a-i face pe muncitori să renunţe la greva generală: înfometarea.

El explică faptul că muncitorii prost plătiţi nu au bani puşi deoparte, acum urmează să vină facturi uriaşe pentru gaz şi curent, iar cei din companie speră ca astfel protestatarii să renunţe la grevă. Trebuie precizat faptul că pe perioada grevei salariile nu se plătesc.

Redăm postarea liderului Sorin Faur:

“Intram in a treia saptamana de greva,pentru ca asa cum anticipam ,din pacate de la inceput,singura metoda de dialog social a Conducerii Electrolux este INFOMETAREA deoarece ei stiu ca muncitorii sunt prea prost platiti pentru a avea bani pusi deoparte iar in perioada asta a anului cheltuielie la gaz si curent sunt imense.
Sa nu mai spunem ca sunt multe cazuri in care si sotul si sotia sunt in greva.
Poate ca la nivel de Cartel Alfa s-ar putea infiinta un fond de solidaritate care ar ajuta enorm ,acesti oameni minunati”, a scris Sorin Faur.

Citeşte şi:

Electrolux încheie 2 săptămâni de grevă! „Nu cedăm”

Prefectul cheamă din nou Electrolux la negocieri. Conducerea refuză

Liderii sindicali de la Electrolux, ameninţaţi: Se termină greva, şi intraţi voi în fabrică!

FOTO. Reclamaţii! Sute de oameni de la Electrolux, în grup la ITM Satu Mare

Conducerea Electrolux, reclamată de protestatari la ITM

LIVE. Greva de la Electrolux, în a doua săptămână! „Nu cedăm”!

13 comentarii

  1. MAe Răspunde

    Sînt atîtea locuri de muncă în satu mare ….

  2. Sasu Răspunde

    Și Sindicatul și portalsm și Itm ar trebui sa știe ca bonurile de masa sunt o recompensa .
    Și se pot da doar pentru zilele lucrate.

  3. Bloomberg Răspunde

    Oricum sunt cam grăsuni i toți:)000

  4. Nae Răspunde

    Mai Bloomberg, esti bolnav ?.

  5. Nae Răspunde

    Zici ca sunt plutonieri toți Asa cere au:))
    Parca s De la poliția locală

  6. Adrian Cozma Răspunde

    Sunt salarii mai bune la Dräxlmaier. Mergeti acolo!

  7. Una Răspunde

    Ultima oferta a conducerii, pe care sindicatul nu a acceptat-o, era marire 7,5 % si bonus de prezenta 150 de lei si o asigurare medicala privata de 40 de lei lunar. Sigur, banii astia, 40 de lei, nu le intra in buzunar, dar la sfarsit de an pot face niste analize fara sa le mai plateasca din buzunar.
    7,5% din 1700 inseamna 127,5 lei. S-ar fi ajuns la 1827,5 lei. Pe langa asta, in unele sectoare, sunt sporuri pentru conditiile de lucru.
    Se mai dau tichete de masa de 15 lei, tichete de vacanta, al 13-lea salariu, ajutor pentru nastere, deces etc.
    Sindicatul a cerut o crestere de 600 lei brut in suma fixa pentru muncitori. Asta ar veni peste 300 lei net, adica o crestere de 20% pentru muncitori. Ce companie si-ar permite o asa crestere brusca, intr-un an?
    Pentru TESA, sindicatul a cerut o marire de 15%, dar nu au avut nici un fel de consultari cu TESA – sunt multi membrii de sindicat – sa afle care sunt cererile lor.
    Si sa nu uitam ca la Electrolux sunt doar 2 schimburi, deci nu se lucreaza noaptea.
    Credeti ca nu au studiat piata muncii, cei de la Electrolux. Toate salariile sunt in functie de ce e pe piata la ora actuala. Patronii au tot dreptul sa spuna “atat pot sa platesc. daca nu va convine, mergeti altundeva”, fiinca stiu ca nu se plateste mai bine, raportat la conditiile de munca, locatia fabricii etc.
    Daca se face mars, atunci sa manifestati nu doar fata de o companie, ci fata de toate guvernele de pana acum, inclusiv fata de cel de acum, care au adus tara in situatia de azi. De asta aveti salarii mici, fiinca asta e piata fortei de munca din cauza conducerilor de pana acum. Si nu uitati ca in Muntenia si Moldova sunt salarii chiar mai mici.
    Deci faceti asa manifestatie. Atunci vor veni si altii, pentru asa cauze. Dar nu pentru o cauza particulara, pentru un razboi al orgoliilor intre liderii de sindicat si conducerea unei fabrici.

    • x-ulescu Răspunde

      chestia cu asigurarea medicala e buna , in buzunarul cui intra banii ,se poate alege unde sa se faca analizele sau sunt impuse de firma ,daca da nu cumva se intorc banii la conducere ??

    • cârcotaş Răspunde

      Foarte bun comentariul,mai ales concluzia de la sfârşit privind politicienii.Ei,dar dacă ne amintim cum s-a privatizat această fabrică….ce euforie era!Sindicatul n-a obiectat,şi-a luat fiecare partea.

  8. Una Răspunde

    De fapt, conducerea sindicatului era implicata in sugerarea/alegerea furnizorului de servicii medicale… Deci nu cumva sa se intoarca in buzunarele lor banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.