Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Patriarhia reacționează în cazul copiilor obligați să facă mătănii pe asfalt

Patriarhia reacționează în cazul copiilor pedepsiți să facă mătănii pe asfalt, susținând că Asociaţia nu este un aşezământ bisericesc şi nu este coordonată de Biserică, iar persoanele respective nu sunt angajatele bisericii, titrează știrileprotv.ro.

,,Obligarea unor copii sau a oricui altcuiva la practicarea fără sens a unor gesturi cu semnificație religioasă este total inacceptabilă, Biserica însăși denunțând o asemenea atitudine care nu are nicio legătura cu spiritul creștin”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, poliţia a anunţat că va face verificări. Asociaţia “Inimioare Fericite” este un ONG care activează pe lângă mănăstirea din Bobota din Sălaj. În tabăra pe care o organizează vin zeci de copii din familii defavorizate din satele din Sălaj, Cluj şi Satu Mare.

Reamintim că într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare apar mai mulţi copii care sunt puşi să facă mătănii pe beton, cei mai neascultători fiind pedepsiţi cu mătănii suplimentare.

Pe pagina de Facebook a unei asociații din judeţul Sălaj, care sprijină circa 150 de copii proveniţi din familii defavorizate din sate ale judeţelor Sălaj, Cluj şi Satu Mare, a fost postată și ulterior ștearsă, o filmare în care mai mulţi copii sunt puşi să execute 20 de mătănii, închinându-se şi mai apoi, îngenunchind şi sărutând cimentul. Pentru mulţi dintre cei mici, efortul este unul considerabil: în timp ce unii se plâng că „nu mai pot” ori spun „vai de capul meu!”, alţii gâfâie epuizaţi.

În tot acest timp, directorul Asociaţiei, îi avertizează pe cei mici: ,,Cei care credeţi că nu vă puteţi abţine două ore de la toaletă, de la una, de la alta, sau rămâneţi acasă, sau vă puneţi pampers, sau găsiţi alte soluţii. ,,De acum încolo, vă cer conduită, comportament corespunzător”, le spune femeia.

3 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Biserica e pentru naivi si analfabeti ! O rusine

  2. dorel Răspunde

    În traducere, biserica denunță această atitudine dar îi convine că alții fac munca murdară pentru ei.

  3. Crestin Răspunde

    Nu asta e o problemă gravă, că se fac niște mătănii, în fond ca efort e exact cum ar face niște fandări la ora de sport. Problemele reale sunt numeroasele reguli și restricții absurde pe care preoții ortodocși îi obligă pe credincioși să le respecte! Cel puțin unii preoți din Satu Mare. Nu te du la biserica din alt cartier, altă parohie, că nu e voie! Nu te du la alt preot decât cel din parohia de care aparții, că nu e voie! Oare unde scrie în Biblie sau în sfintele scripturi că nu avem voie să mergem la ce biserică sau ce preot dorim??? De ce trebuie pedepsiți preoții care stiu să atragă credincioșii la biserica în care slujesc? Cui nu-i convine asta? Și așa bisericile sunt tot mai goale, tinerii se duc mai mult în cluburi decât la biserică! De ce sunt alungați și îndepărtați de biserică ortodocșii din Satu Mare? Cine e ” creierul” care gândește și impune asemenea absurdități??? Poate în calitate de jurnaliști veți trimite aceste întrebări Patriarhiei române!!! Și multe altele se mai pot spune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.