Ultima actualizare: azi, 11:21

Naţionale

FOTO/VIDEO. Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de câteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit zece oameni.

Incendiul a izbucnit la parterul unui corp de clădire, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane. Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.  Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 metri pătrați. Patru saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției.

S-a intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane. Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple. Au fost mobilizați 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni.

Sursa: Digi24

24 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Nu mai e nici o coincidenta.
    La fel ca la spitalul din Piatra Neamt, incendiul s-a produs noaptea.
    Daca personalul medical era la datorie, focul putea fi stins in faza incipienta cu stingatoarele care ar trebui sa fie in fiecare salon.
    Dar nu au fost la datorie.
    Bolnavii sint lasati in voia soartei, de multe ori incuiati in saloane.
    E un caz de neglijenta grava in exercitarea atributiilor de serviciu a celor carora le place sa li se spuna “eroi in halate albe “.

    • Fasz Răspunde

      Să o lăsăm mai moale cu eroii în halate albe! Din spitalul SM nu scapă nimeni viu, accidente, înjunghieri, abcese dentare, covid, toți morți! Doamne ferește!

      • Margarină și parizer Răspunde

        Meniul zilei în spitale : pacienții, margarină și parizer, doctorii, caviar și Moet.

      • ... Răspunde

        Eu am o singură nedumerire. Unde se mai dă foc la secțiile covid în afară de România? Zici că suntem într-o zonă crepusculară!!! Aveți grijă de voi să nu ajungeți pe mâna eroilor că nu se știe ce urmează! Sănătate multă la toți!

  2. mae Răspunde

    este clar bolnavi dau foc ……se razbuna nu mai pot cum mama ei de treaba sa ia foc asa din senin

    • România Răspunde

      Rețetă veche valabilă. Rețea electrică veche, supraîncărcare și suprasolicitare cabluri, ceva scurt posibil, plus izolarea este din plastic care știi bine că arde. Dar dacă cineva era înăuntru stingea repede. Incendiile din cauze electrice se propagă foarte repede. Pune la socoteală și aparatele de oxigen care au alimentat incendiul dar și posibilele soluții de dezinfectare care pot conține alcool. Dar se va cerceta și răscerceta până va fi găsit mortul de vină. Doar eroii lucrează, nu??? Inconștiență și neglijență. Să nu ajungeți la spital. Scapă cine poate!

  3. x-ulescu Răspunde

    guwerneru , pnl,usr+ udmr , calca pe cadavre ! cati mai trebuie sa moara , pentru ca sa scapam de ei ?? ceva demisii/demiteri .la nivel inalt ?

    • H&R Răspunde

      x-ulescu si pe cine vrei sa pui la butoane? N-ai pe cine, asta e o mare problema.

      • x-ulescu Răspunde

        or fi si altii mai capabili decat cretinii astia din guwernu pnl,usr + udmr , alegeri anticipate ,sa vedem de cate ori se lasa prostiti romanii

        • H&R Răspunde

          Rares Bogdan care intro luna a desfintat pensiile speciale? Ca cu mare tamtam s-a laudat ca va face, oamenii au avut incredere in el. Un zero barat! AUR? O adunatura de rahati, ratati, retardati, smecheri, securisti? Sau totusi cate guri flamanzi mai vreti sa trimitem in parlament RO sau EU, care acum este egal. Lista este foarte lunga. Romanii prosti ca barosul de pe camion, ca o turma de oi fara creier. Foarte trist.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Isi dă demisia Cîtu????? Asa cum a facut Ponta. Va fi cercetat primarul de sector? Bineinteles ca nu vb serios. Treb sa intelegem ca in general asta e infrastructura spitalelor. Ne vor trebui ani multi de investitii pt a le aduce la un nivel cat de cat. Partea electrica a fost proiectata sa suporte un anumit consum,iar acum cand avem peste 1000 la ATI si consumul cu aparatele s- au triplat,mai sunt si radiatoare ,cum sa nu i- a foc. Pacat de vietile pierdute.

    • H&R Răspunde

      Arafat isi da demisia? 🙂

      • rrr Răspunde

        Arafat de 10 ani este degeaba unde este. Doar ca sunt ceva-ceva misculatii, a se citi achizitii interesante, de ale lui pe care posibil vrea cineva sa le cerceteze. De aia insista sa ramana, ma gandesc si eu asa. Dar de fapt nu ma intereseaza. Nu inteleg ce e haosul asta pe la spitale. Astfel de cazuri oricand si oriunde pot aparea din cauze tehnice. Banii se duc pe salarii si sporuri si nu pe dotari tehnice sau aparatura. Aici e buba mare. Acum se spune ca ne salveaza dar de fapt ne baga direct intre patru scanduri. Eroic, nu?!

  5. AziNu Răspunde

    Arafat ai dat foc la tot Bucurestiul! Colectiv plus cateva spitale, esti in top! Ba da nimeni nu vede ca de cand e Arafat se intampla toate astea???? Spitalele iau foc pentru ca noapte sunt acolo doar pacientii! Medicii sunt acasa, asistentii stau pititi . Nu se atinge nimeni de pacientii cu covid . Sunt cateva exceptii si le arata la tv , in rest se moare pe capete. Si oricare ar fii motivul pt care o murit pacientul, se baga la covid. Asca ca sa nu aiba ei probleme. Nu se face autopsie la mort tocmai pt asta, sa nu se afle cauzele reale ale decesului. Ne tot insira astia la TV ca virusu sta X ore pe plastic, Y pe metal, etc. Dar in mort sta si 10 ani….haha. Acuma i-o trecut si pe astia arsi la Covid…pai aveau covid e logic sa fie trecuti la nr de decese de covid. La fel ca diabeticii care nu si-au primit insulina. Ce imi place cel mai mult: cum se chinuie guvernu ( oricare ar fii ala) sa demonstreze ca are situatia sub control, cand e vorba de Covid. Si imi place cum , subtil, pune vina pe populatie ori de cate ori creste ( mai ales pe foi) nr de infectati. Eu cred ca si fake news-ul a fost implementat ca sa pregateasca terenul pentru Covid. Inainte sa apara Covid s-a muncit mult la termenul de “fake news”. Pentru cine nu stie, fake news inseamna (mai nou) o stire care e impotriva guvernului ;). Din episoadele “stiati ca?” : Vaccinul anti-covid pe baza de ARN mesager este primul de acest fel care se foloseste la oameni? E un vaccin “revolutionar” netestat pe oameni. Si acuma hai sa il dam la 7 miliarde de oameni! Cool! Tot din episoadele “stiati ca?” : peste 90% din cei vaccinati au efecte adverse a doua zii dupa vaccinare? Cei care ati luat vaccinul o stiti deja. V-ati trezit invers a doua zii 😉 Sa nu ma intelegeti gresit, ne vaccinam ca e mai sigur decat sa ne trezim cu Covid si sa luam foc in spitale. Dar frate spune adevaru, nu ca nu are efecte adverse. A doua zii esti leguma nene!

  6. Herr Fritz Răspunde

    Asta este mentalitatea tipic romaneasca:lasa ca merge si asa. De aceea totul este praf, trenurile merg incet, drumuri si autostrazi proaste, incalzire, termoficare in Buc pe butuci , coruptie si birocratie cat cuprinde.

  7. Lavinia's Răspunde

    Sint 30 de ani , mulți și puțini …in care țara aceasta a mers din rău în mai rău. Vinovați ? Noi toți , pentru că am permis , pentru că am asistat pasivi la ce se întâmplă cu țara , cu noi și o facem în continuare … deci sintem complici la tot ceea ce se întâmplă. Ne-am bucurat că intrăm în NATO , deși nu sint convinsă că aveam nevoie de asta ( soldații noștrii luptă pe fronturi care nu au nici o legătură cu România) ,dar credeți că ne-au primit degeaba ? Ne-am bucurat că intrăm în UE (Romania , prin poziția geografică era în Europa) , dar nu ne-am întrebat care este prețul… Prețul era să distrugem tot ! Învățământ , sănătate , industrie , agricultură , tot . Cei care au crezut că au ceva minte , au plecat să fie sluji la alții , mulți am rămas sperând că va fi bine. Nu judec pe nimeni , nu acuz și nu apar pe nimeni , dacă mă voi îmbolnăvi știu că o să vină o ambulanță mai performanta decât era înainte de 89 , dar mi-e teamă de spital , asistenții medicali de Goldiș care abia i-au notă de trecere n-ar avea ce căuta în sistem. Dar dacă învățământul e praf …? Mă întreb cu acest tip de învățământ oare ce clasă politică vom avea peste 10 ani , dar pină atunci îl acuzăm pe Dr. Arafat că dă bine , că în 50 de ani nu a renovat spitalul de parcă ar fi fost treaba lui . Și celor de la pompieri nu trebuia să le cumpere mașini moderne că erau bune alea de după război…ce simplu e să acuzăm…

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      Sunt niște achiziții ca să formulez elegant interesante de-ale lui arafat. Așa la limită. Ceva cu ceva salvări, ceva cu truse de prim ajutor resuscitare și nu numai. În schimb suntem singura țară bananieră care își dă foc la bolnavi. Nicăieri nu există problema asta la ATI în afară de noi. Probabil presiunea atmosferică e de vină.🤔😤

  8. H&R Răspunde

    Asa e igienizarea la noi. Ardem deja si cu focul Covidutul. Dar cred ca numai calim si enervam. Si atunci vezi ca vin rudeniile virusului din Africa de Sud , Congo, Amazonas, Antarctica etc.

  9. Satmarean 1 Răspunde

    Corect @Lavinia’s.Stim doar sa acuzam. Sunt curios cum arata sistemul sanitar fara Arafat? Parca vad cum venea si azi dacia combi sau tv-uerile transformate in ambulante cu un pat in ele. Eu sunt de parere ca sistemul de interventie de la pompieri la salvari sunt la nivel european. Treb reorganizare incepand de la minister,casa de asigurari, modernizat si construit spitale, ridicarea calificarii personalului, gasirea unor metode de stopare a emigrarii medicilor ( termini facultatea gratuita la stat ,dupa terminarea rezidentiatului nu parasesti sistemul mai repede de 10-15 ani sau pleci dupa ce achiti toate cheltuielile facute de stat cu tine,care nu ar fi putine ) . Dupa ce statul isi asigura locurile de care are nevoie lasa un numar mic si cu taxa ( un 25% din cele fara taxa ) care vor da examenele cu cei de la stat si dupa pot alege sa ramana sau sa plece …unde cred ca le va fi mai bine. Stiu , o sa comenteze multi , dar asta e parerea mea.

    • ...?#@!....ățopi Răspunde

      Ești mai mult decât naiv. Cunoscătorii din interior sistemului știu mult mai bine și în detaliu despre ce am pomenit mai sus. Doar că probabil nu este interes iar cei din interior preferă să tacă ca porcu-n cucuruz. Îți dai seama ce poate fi dacă a răsuflat în afară. Ca de obicei în țara noastră multe lucruri merg exact cum nu ar trebui. Fonduri imense au fost cheltuite ani la rând aiurea. De vină e tot sistemul și absolut toată clasa politică, indiferent de partid. “Fructele” la culegem cu toții acum.

  10. m Răspunde

    @all:nu vă pierdeti si duminica:vinovatul e stabilit :un apartinător ce a adus o amărâtă de aerotermă sa-si incălzească tatăl!Doar nu credeati că sistemul sau oamenii nostri…
    N-a tinut poanta cu buteliile de oxigen ce au explodat din cauza cremei de măini ale infirmierei…Nu mai tine nici cu autorizatia psi…
    A scăpat Streinu că nu mai era manager…Poate că totusi ceva in cariera lui o fi gresit.DNA e cu noi !

  11. remus pap Răspunde

    acuma sa va mandriti …..nationalisti draqlui ce sunteti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.