Ultima actualizare: ieri, 21:30

Locale

Universitatea de Vest ‘’Vasile Goldiș’’, deschidere spre internaționalizare

Unul dintre cele mai importante obiective ale Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad este internaționalizarea învățământului, prin stabilirea și consolidarea relațiilor internaționale. Şi pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice această deschidere reprezintă o problematică majoră, solicitată de toate organismele internaţionale.

În acest sens, la inițiativa doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, în perioada 7-11 iunie 2021 a avut loc o acțiune de dezvoltare și consolidare a parteneriatului de colaborare cu Universitatea Națională de Stat din Uzhhorod – Ucraina. Astfel, în cadrul programului ERASMUS +, o delegație UVVG compusă din: conf. univ. dr. Daniel Berlingher – decan al Facultății de Științe Juridice și lect. univ. dr. Ioan Liviu Tăut – cadru didactic în cadrul Facultății de Științe Juridice a efectuat un schimb de experienţă la „Uzhhorod National University” din Ucraina.

Delegația arădeană a fost primită de către prof. univ. dr. Volodymyr Smolanka, rectorul universității, prorectori, responsabilul Departamentului de Relații Internaționale şi studenți. A urmat o vizită la Facultatea de Drept şi o întâlnire de lucru cu decanul facultăţii, prof. univ. dr. Lazur Yaroslav, dar și o întâlnire cu prof. univ. dr. Byelov Dmytro, președinte al Association of International Educational аnd Scientific Cooperation (Ukraine), partener cu care Facultatea de Științe Juridice din cadrul UVVG a organizat mai multe conferințe internaționale. În cadrul discuțiilor au fost abordate probleme legate de inițierea unor proiecte comune, derularea de noi mobilități și transferul de bune practici între cele două instituții de învățământ superior.

„Am avut onoarea de a conduce, la inițiativa doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, delegația UVVG la această acțiune organizată la Universitatea Națională de Stat din Uzhhorod – Ucraina. Scopul principal al acestei vizite a fost de a identifica noi oportunități de colaborare între cele două instituții, cum ar fi depunerea unor proiecte internaționale în domeniul juridic și antrenarea unor colective mixte formate din cadre didactice și studenți pentru elaborarea acestora, organizarea unor manifestări științifice cu participare internațională, precum și extinderea mobilitățiilor și a schimburilor în domeniul educațional prin intermediul Programului ERASMUS+”, a declarat conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultății de Științe Juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.