Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

FOTO/VIDEO. Noua fântână arteziană din centru, afectată în proporție de 25%

Noua fântână arteziană din Piața 25 Octombrie a fost afectată în proporție de 25 la sută, după incidentul ce a avut loc weekendul trecut, informează Instituția Prefectului Satu Mare, precizând totodată că pagubele vor fi acoperite de asigurare.

,,Lucrarea nu este finalizată, până la această dată fiind realizate  primele probe de funcționare a fântânii arteziene.  Primăria Municipiului Satu Mare nu a recepționat lucrarea, aceasta fiind parte integrantă a proiectului de reabilitare a întregului Centru Nou, lucrare aflată în execuție.  Este un incident regretabil, la care au contribuit o serie de factori care nu puteau fi anticipați sau evitați de persoanele implicate.  Pagubele produse (a fost afectată aproximativ 25% din suprafața fântânii) sunt acoperite de asigurările încheiate iar lucrarea va fi remediată când situația meteorologică o va permite”, informează Prefectura.

Destinat exclusiv pietonilor

Autoritățile au mai ținut să sublinieze faptul că platoul din Piața 25 Octombrie este destinat exclusiv pietonilor, accesul auto în zonă fiind strict interzis.

,,Suprafața noii fântâni arteziene, integrată în platoul pieței este destinată strict traficului pietonal, nicidecum celui rutier, de altfel pe toată suprafața pieței  va fi interzis accesul autovehiculelor după finalizarea lucrărilor”, au mai informat reprezentanții Prefecturii Satu Mare.

Reamintim că o autospecială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a prăbușit, sâmbătă dimineață, în fântâna arteziană din centrul municipiului Satu Mare. Autospeciala ISU se afla în misiune, fiind solicitată la fața locului după ce fântâna arteziană a cedat sub greutatea unui autovehicul ce transporta tehnică a Instituției Prefectului. Ajunsă în Piața 25 Octombrie, autospeciala s-a prăbușit în momentul în care a ajuns pe suprafața fântânii arteziene.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.