Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

România sprijină integrarea Ucrainei în UE, dar și a Republicii Moldova și a Georgiei

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că România sprijină ”pe deplin” integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană, dar şi a Republicii Moldova şi a Georgiei. 

“România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, luni, că a semnat o cerere oficială de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană, cerând aderarea imediată a Ucrainei printr-o procedură specială.

Preşedinţii din opt state din centrul şi estul Europei au cerut, luni, ţărilor membre UE să acorde imediat Ucrainei statutul de ţară candidată şi să deschidă negocierile de aderare, a relatat Reuters.

”Noi, preşedinţii statelor membre UE: Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonia, Republica Slovacă şi Republica Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată într-o scrisoare deschisă publică luni, conform Agerpres.

12 comentarii

  1. Negoi Răspunde

    Aderarea Ucrainei la blocul comunitar ar declanșa un conflict nuclear .

  2. Werner Răspunde

    Il doare-n stoi pe giohanis de conflictu tau si de oameni, el e asigurat.

  3. Zoli Răspunde

    Multi prosti pe lumea asta si din pacate si cei care ne conduc. Bate asta din gura fara sa gandesca. Mai enerveaza-l pe putin ca in 30 de min termina cu noi. Si daca cineva e atata de naiv sa creada ca sua ar intra intr-un conflict total cu rusia pentru romania, probabil sunt genul de persoane care mai cred in mos craciun.

    • @Zoli Răspunde

      Du-te acasă, în morții mă-ti de bozgor, să -i sugi cariciu lui KOrban!
      Dumnezău vă fută nația!

      • Zoli Răspunde

        Du-te ma gaozarule si bagati-o in portbagaj si inchide-l. I-o sugi lu Orban de dimineata pana seara.

  4. Colacu Răspunde

    Stai ca va inroleaza imediat Ioanis sa-l aparati pe el si parlametari in timp ce ei vor urmari de la televizor :))

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Doua lucruri :
    1 – a sustine acum, cind ostilitatile sint in desfasurare, acceptarea Ukrainei in UE , ii faci mai mult rau decit bine.
    Oricum asta nu se va intimpla imediat.
    2- daca ai fi un roman pur singe si ai vrea in sfirsit sa te afisezi in structurile europene ca un egal al lor nu ca un paria, ai spune cam asa : da sustinem cu tarie intrarea Ukrainei in UE dar numai si numai la comun cu Republica Moldova !
    Ce dracu avem noi cu Georgia in comun ?
    Asta a fost bagata in “schema” intentionat ca sa nu aiba succes demersul !
    Nu cred ca din prostie…

    • comentator Răspunde

      Mda. Urmează probabil Kazahstan și de ce nu Republică autonomă evreiască cu capitala la Birobidjan! Cine nu știe e undeva după Mongolia, la granița cu China și aproape de RPD Coreană. Ucraina cu toată bunăvoința nici peste 10-15 ani nu îndeplinește condițiile minimale de aderare. Asta pe lângă faptul că mental cred că trebuiesc câteva generații pentru asta. Noi suntem Olanda față de ei! Nu vreau să jignesc pe nimeni, asta-i adevărul crud. Îi înțeleg acum dar în ultimii 10 ani ce au făcut pentru aderare, doar li s-a fluturat sub nas? Ce măsuri au întreprins? Mai nimic, vă spun eu. În paranteză camionagii ucraneeni preferă să circule pe cât mai mult posibil prin România. Avem drumuri totuși mai bune față de ei și siguranța în trafic este și ea mai rezonabilă. Cred că înțelegeți ce vroiam să zic?

  6. Vames Răspunde

    Ma pe voi va mananca in cu r neparat sa ne lasam atrasi intr-un conflict. Lasati ucraina ca avem destule probleme, vreti sa ajungem si noi campul de lupta al americii? De ce nu se preda “eroul” de zeleschi si sa se opreasca tot? mai bine mor atatia oameni? cata ipocrizie si falsitate…auzi tu, erou.

  7. goje adi Răspunde

    incet incet ne ia spirala razboiului si pe noi …..apoi sa vezi cat ramanem in tarisoara asta !!!!

  8. Nimeni Răspunde

    @Vames. Si-apoi dac-om sta cuminti nu s-a intampla nimic, mai jegule? Pe cine prostesti tu? Ce cuvant mai aveti voi? Du-te-n Rusia si traieste acolo, daca-i asa de bine.

    • Nimeni Răspunde

      Seara, inainte de culcare, ma duc in baie. Aprind lumina, si ma duc in fata oglinzii, unde am o poza cu Iohannis. Deschid cutia cu crema, si incep sa o intind prin miscari rectilinii, in timp ce ma uit la poza cu Iohanis. Toata procedura asta o numesc “imblanzirea tigrului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.