Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Kereskenyi a vorbit despre problema câinilor fără stăpân. Săgeți către asociația Freelife: ”Nu se mai poate așa”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a vorbit despre problema câinilor fără stăpân din oraș și a trimis săgeți către asociația Freelife. ,,ONG-urile se ocupă defectuos. Trebuie să se schimbe legislația”, a spus primarul.

El a fost întrebat despre această problemă în cadrul întâlnirii cu reprezentanții protestatarilor din Sătmărel și a declarat că de câinii fără stăpân ar trebui să se ocupe o firmă specializată.

,,Este o problemă reală în tot orașul. După ce s-a schimbat legislația și nu se mai poate acorda gestionarea câinilor fără stăpân la societăți comerciale, ci la ONG-uri, este o mare problemă. Cât timp la noi s-a ocupat o firmă specializată lucrurile au mers mult mai bine decât merg acum când se ocupă FreeLife. O să insistăm să se inițieze o schimbare legislativă pentru că nu se mai poate ca aceste ONG-uri să se ocupe în acest mod defectuos de gestionarea câinilor fără stăpân”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Declarațiile primarului Kereskenyi Gabor în legătură cu problema câinilor vagabonzi pot fi urmărite în video-ul de mai jos, de la minutul 42.00:

Aproximativ 30 de persoane au protestat sâmbătă în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare, dorind să atragă atenţia autorităţilor faţă de situaţia câinilor de pe străzi, după ce o femeie a murit sfâşiată, în Capitală. Sătmărenii, sportivi amatori, au spus că doresc să tragă un semnal de alarmă astfel încât tragedia de la Bucureşti să nu se repete la Satu Mare.


14 comentarii

  1. Sandra Răspunde

    Cat s-a ocupat firma Mixt Service a fost ok, n-ai prea vazut caini prin oras, s-au daca i-ai sunat..au luat masuri.Prea multi caini,.. iti este frica sa circuli pe dig sau in zonele periferice ale orasului.

  2. Ion Răspunde

    E de laudat ca nu este ignorata aceasta reala problema. Poate se va ajunge la o solutie viabila si sustenabila si vom putea din nou sa ne bucuram de zonele verzi din oras si imprejurimi fara sa fim in pericol de a fi atacati de haite de caini.

    • un cunoscător Răspunde

      Nu cred. Trebuie și legea modificată iar că nu știu care kretin acolo sus a crezut că așa ceva se poate gestiona numai cu onegheuri în toată țara! Că degeaba se face în Satu mare ceva dacă comunele vecine nu fac la fel. Și ei nici bani, nici capacitate și nici servicu de profil nu au. Au chestii infinit mai importante și nici pe alea nu le pot finanța cum trebuie. Să sperăm totuși.

  3. Horty Răspunde

    Dacă nu era circ în Bucale, era liniște în Satu M. V-ati trezit și voi “uni”?

  4. Altu Răspunde

    Cel mai simplu,la țară luați în evidență toți câinii. Apoi obligat proprietarul să -i sterilizeze. Din când în când un control și dacă câinele lipsește luat la întrebări. Dacă a murit să aibă o dovadă. După câteva amenzi cel care are câine își va asuma mai sârguincios răspunderea pt acel animal.

    • un cunoscător Răspunde

      Crede-mă nu se obosește nimeni cu asta. Cu chestii mai importante nu se ocupă mai nimeni decât așa declarativ și numai când sunt ceva alegeri. Onegheurile nu au de unde să scoată la liman problema asta. Îi depășește sub toate formele. Și financiar dar și din prisma resurselor umane. Ca să nu mai pomenim că dacă fiecare localitate are câte un ong care face asta iese un turn Babel de toată frumusețea. Cine a făcut legea este dus cu pluta și trăiește într-o realitatea rozalie paralelă.

      • Vupea bi-polara Răspunde

        Baleste Gabor la amintirea plicurilor virate de propritaru Mix Service actualului prim-vetisist? Sigur…solutia e sa omori in stanga si dreapta. Termina cu cainii si apoi urmeaza ciorile?

        • un cunoscător Răspunde

          Eu nu știu cine la ce bălește dar de fapt nici nu mă interesează. Indiferent de asta cine a făcut legea conform căruia onegheurile și nu altceva trebuie să se ocupe de asta este pur și simplu un tâmpit. Probabil e mâna lui fost senatorul ăla cu gura mare, proBăse. O idioțenie. Poate ar funcționa într-o societate normală și cu mult mai multe finanțe disponibile pe astfel de probleme dar noi nu suntem în stare nici să facem rampe de acces funcționale pentru concetățenii noștri cu probleme locomotorii.

          • Vulpea bi-polara

            Pai ai pus puctul pe i…cu noi e problema, noi nu suntem o societate normala. Deci trebuie sa ne “reparam” noi, si nu sa continuam cu “solutii” nefiresti.

  5. Blacky Răspunde

    Este un caine cam batran, cu blana lunga, neagra de zeci de zile prin centrul nou…de multe ori chiar in fata primariei. Atunci ce asteptari mai aveti pe dig sau in Satmarel….

  6. Mara Răspunde

    E vina retardatilor de satmareni care ii arunca pe strazi. Nu mai aruncati caini pe strazi, sterilizati-va animalele si gata.

  7. B Răspunde

    La toti care le doriti raul animalelor fara stapan va doresc sa va moara in chinuri copiii si tot ce aveti mai drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.