Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Medicul acuzat de la UPU Satu Mare, contactat de jurnaliștii PortalSM! Ce a avut de spus

Jurnaliștii PortalSM au luat legătura, în cursul zilei de vineri, cu medicul controversat de la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. Din dorința de a informa corect sătmărenii și de a expune punctul de vedere al tuturor celor implicați în scandalul care macină Spitalul Județean, dar și întreaga societate din Satu Mare.

Jurnaliștii PortalSM au încercat timp de câteva zile să găsească o metodă prin care să ia legătura cu acest medic, dar eforturile au fost inutile. Reporterii au dorit o discuție obiectivă, punctuală, cu privire atât la acest caz ,cât și la tot scandalul de la UPU, însă medicul a refuzat să coopereze. În momentul în care a auzit cu cine stă de vorbă, medicul a spus atât: „Nu am nimic de declarat!”, după care a închis telefonul, astfel că întrebările pregătite rămân fără răspunsuri. Am dorit să ne explice, în numele tuturor sătmărenilor:

  1. Ce s-a întâmplat în ora în care Ștefania s-a stins;
  2. Ce analize și ce tratament i-a aplicat
  3. Dacă i-a spus că este obeză
  4. Dacă are să-și reproșeze ceva;
  5. Dacă se consideră vinovat de moartea ei
  6. Dacă are curajul/puterea să stea față în față cu părinții fetei, într-o întâlnire privată, și să le explice pe baza căror raționamente a hotărât ce medicație să administreze
  7. Dacă are de gând să își dea demisia
  8. Ce mesaj are pentru sutele de protestatari care i-au cerut demisia
  9. Cum explică situația tensionată de UPU
  10. Ce calificative a primit în ultimii ani și de ce este în confilct cu mai mulți medici și asistente

Dacă, totuși, doctorul dorește să răspundă la aceste întrebări, îl rugăm să ne trimită răspunsurile la adresa: [email protected].

Medicii și asistenții se tem să reclame

Surse din interiorul spitalului au declarat pentru PortalSM că medicii și asistenții se tem să depună reclamații și să vorbească în mod deschis despre acest medic, de teamă că va fi dat afară și pe urmă va ataca în intanță decizia, va câștiga din nou procesul și după reangajare se va răzbuna pe cei care sunt împotriva lui.

Reporterii PortalSM au discutat cu mai multe persoane din interiorul spitalului despre acest subiect, iar numele acestora va fi păstrat sub anonimat, din motive lesne de înțeles. Potrivit acestora, aproape toți colegii acestui medic doresc excluderea lui din spital, dar și din sistemul medical.

La una dintre ședințele recente cu șefii dze secție ai spitalului, care a avut loc înainte de cazul Ștefaniei, medicii și-ar fi exprimat dorința ca acest medic să fie exclus, nimeni, însă, nu și-ar fi exprimat dorința în scris (fapt care ar fi ajutat în ancheta ce se află în desfășurare). Potrivit acelorași surse, informație confirmată de mai multe persoane din interiorul spitalului, singura persoană care l-ar susține pe acest medic și ar fi spus că el este „doar puțin sarcastic”, și trebuie luat ca atare, este șefa de secție a Unității de Primiri Urgențe. Jurnaliștii PortalSM au încercat de mai multe ori, în cursul zilei de vineri, să ia legătura telefonic cu ea pentru a afla și punctul ei de vedere referitor la acest aspect, însă fără succes.

Un lucru care ar mai fi ajutat în anchetă ar fi fost calificativul pe care medicul l-a primit la evaluarea anuală, dacă acesta ar fi fost unul real. Calificativul este, însă, „foarte bun”, iar medicii și asistentele din spital se întreabă cum a fost posibil acest lucru. Mai multe cadre medicale din spital au declarat pentru PortalSM că sunt foarte puțini angajați ai spitalului care să nu fi avut măcar un conflict cu acest individ. Declarația în scris a acestor oameni ar fi esențială, în acest moment, însă oamenii se tem să își asume orice declarație fiindcă, spun ei, medicul ar avea grave probleme, fiind, totodată, o persoană foarte răzbunătoare, iar dacă ar urma să câștige în instanță, el, așa cum ar fi făcut-o și ultima dată când a câștigat în instanță, ar urma să se răzbune pe toți cei care au scris împotriva lui.

Din acest motiv, unitatea celor ce „i-au trecut prin mâini” acestui medic este foarte importantă în aceste zile. Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, îi cheamă pe sătmăreni să depună sesizări la spital. El a spus că a fost făcută o singură plângere pe numele medicului.

Adrian Marc a oferit, joi seară, declarații după protestul ce a avut loc în fața Unității de Primire Urgențe. El a stat de vorbă inclusiv cu reprezentanți ai protestatarilor și i-a îndemnat pe aceștia să depună plângeri la spital. ,,Am avut o singură sesizare”, a spus directorul unității.

El a declarat că luările de poziție făcute pe rețelele de socializare nu pot fi luate în considerare, iar sătmărenii care au trecut prin experiențe neplăcute trebuie să depună sesizări la Registratura Spitalului Județean Satu Mare, astfel încât plângerile să fie oficiale.

În acest moment, există o anchetă cu privire la acest medic, însă orice dovadă și declarație scrisă poate conta în momentul în care se va ajunge în instanță!

Citește și:

5 comentarii

  1. Pista Răspunde

    Nu are nimic de zis! Dar va prinde el la upu, atuncea veti vedea, numai sa vatineti bine pe picioare sau urechile!

  2. bigbrother Răspunde

    Nici nu merită să vă mai osteniți! La atâtea semnale și după atâtea atrageri de atenție dacă face la fel atunci e clar nu ai cu cine discuta. Recomand la toți cetățenii din oraș să-și noteze numele “medicului”. Apoi dacă va avea nevoie de orice (pentru că este absolut imposibil să nu aibă nevoie) să fie servit cu aceeași incompetență și nesimțire. Să vedem dacăî îi va conveni să zicem dacă îi crapă centrala și să stea pe frig că nu se poate repara și nu găsește pe nimeni. Și tot așa fiecare unde poate să-l “ajute”. Vă rog frumos. Nu sunt rău. Nu eu am început ci el. Ce ziceți? Dar cine se crede?

  3. Cine? Răspunde

    Si numele doctorului este?

  4. erogirg Răspunde

    d pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.