Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO. Elevi evacuați de urgență de la o școală din Satu Mare. Au intervenit pompierii (exercițiu)

Miercuri, 15.02.2023, la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi” din Satu Mare, a avut loc un exercițiu de alarmare și evacuare în caz de incendiu, organizat de Detașamentul de Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SOMEȘ” al județului Satu Mare.

Scopul acestei activități a fost antrenarea structurii de intervenție în caz de incendiu și evacuarea elevilor în cazul unei astfel de situații de urgență. Scenariul exercițiului a fost simularea unui incendiu la etajul 1 al clădirii, unde în urma producerii unui scurtcircuit electric într-o sală de clasă, un elev a suferit intoxicație cu monoxid de carbon.

Mijloacele cu care s-a intervenit au fost două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, în scopul localizării și lichidării incendiului, precum și acordarea primului ajutor victimei și transportarea acesteia la unitatea de urgență.

Pe parcursul întregului exercițiu s-a urmărit timpul de răspuns în cazul producerii unei situații de urgență și modul de comportare al elevilor și al cadrelor didactice. Antrenarea forțelor militare în astfel de exerciții aduce cu sine încă un câștig: atenția elevilor cu privire la un comportament preventiv și reacția acestora în cazul apariției unei situații de urgență!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.