Ultima actualizare: azi, 19:16

Locale

TOP lucruri pe care NU le știai despre Austria!

Fiecare țară are farmecul său, indiferent de continentul pe care se află, de clima pe care o are, de geografia sa ori de istoria pe care o poartă. Uneori, plusurile nu se văd prea ușor pentru că poate nu sunt promovate prea mult, însă este bine să fie scoase în evidență cât mai mult. 

Una dintre destinațiile turistice pe care nu ar trebui să le ratezi este Austria, care se remarcă prin frumusețile sale pitorești și citadine, prin arhitectura prezervată, locașurile sale naturale de poveste. Lista este cu mult mai cuprinzătoare, însă în următoarele rânduri vom vorbi nu doar despre plusurile sale, ci și despre câteva curiozități. 

Tu știai că…?

  • Austria a fost o putere imperială importantă în perioada Habsburgică, care a cuprins state din Europa Centrală și de Est, precum și din America Latină și America de Nord.
  • Viena, capitala Austriei, a fost centrul muzicii clasice în secolele XVIII și XIX, găzduind compozitori precum Mozart, Beethoven și Strauss.
  • Austria este cunoscută pentru tehnologia și inovațiile sale în domeniul energiei regenerabile, fiind un lider în producerea de energie hidroelectrică.
  • Austria este faimoasă pentru turismul bazat pe sporturi de iarnă și recreere, în zona munților Alpi, având zeci de stațiuni de ski luxoase.
  • Loteria din Austria cunoscută sub numele de Österreichische Lotterien, este una dintre cele mai vechi și mai mari loterii din Europa. Fondată în 1939, aceasta oferă jucătorilor o varietate de jocuri, inclusiv Lotto Austria, EuroMillions Austria și EuroJackpot Austria. Österreichische Lotterien susține, de asemenea, diverse programe sociale și culturale prin fondurile generate de vânzarea biletelor de loterie. Jucătorii rezidenți ai aceste țări pot cumpăra bilete la această loterie atât la punctele de vânzare fizice, cât și prin intermediul platformelor online.
  • Austria a avut un rol important în Primul Război Mondial, fiind parte a Imperiului Austro-Ungar la vremea respectivă.
  • După Primul Război Mondial, Austria a devenit o republica federală și a format un tratat cu Germania, care a limitat puterea sa militară.
  • Austria a fost anexată de Germania nazistă în 1938, sub conducerea lui Hitler, și a rămas sub control german până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Austria este renumită pentru patiseriile sale tradițional, precum Sachertorte și Apfelstrudel.
  • Austria are o cultură bine dezvoltată a termalelor, cu mai multe stațiuni renumite, precum Bad Gastein și Bad Ischl.
  • Austria a jucat un rol important în dezvoltarea psihanalizei, cu renumitul psihiatru Sigmund Freud care a lucrat și locuit în Viena.
  • Austria este renumită pentru producția sa de vin, cu regiuni renumite precum Wachau și Burgenland.
  • Austria a fost gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1964 și 1976.
  • Austria are o istorie bogată a artelor și arhitecturii, cu clădiri renumite precum Schönbrunn Palace și Belvedere Palace.
  • Austria a fost locul unde s-a semnat Tratatul de la Viena, care a stabilit normele pentru relațiile diplomatice internaționale în 1815.
  • Austria este cunoscută pentru tradițiile sale folclorice, cu festivaluri renumite precum Salzburg Festival și Bregenz Festival.
    Câte dintre aceste lucruri se aflau deja în bagajul tău de cunoștințe? Mereu există ceva nou pe care îl poți învăța, trebuie doar să fii deschis către noi orizonturi și să fii curios!

5 comentarii

  1. History Răspunde

    Nimic nou. Mai adăugați acolo și pe aia că minunatele exponate mineralogice de la Viena, multe unicate (stibină sau minerale de telur descrise prima dată de la noi) sunt majoritatea din Transilvania sau din Slovacia! Că doar era imperiul lor și făceau ce vroiau! Ar trebui să-i urați cel puțin cât pe unguri pentru asta dacă nu mai mult! Mai ales după ultimele năzdrăvănii de-ale lor (votul Schengen)! Mult rău au făcut tutoror națiilor pe care le-au călărit și jefuit sistematic secole la rând.
    PS. În manualele lor de istorie așa se predă că turii când au asediat Viena a doua oară în 1683 se spune că împăratul Leopold I a apărat eroic capitala. Adevărul este că a fugit din Viena și a trebuit să vină regele polonez Jan III Sobieski să facă munca murdară. Numai după multe-foarte multe insistențe a fost convins împăratul că turcii au fost învinși și a revenit în capitală. Drept răsplată imperiul austro-ungar a participat din plin la împărțirea Poloniei puțin mai încolo. Cam ăștia sunt. mai urmează doar să ni se spună iar că dacă sun atenta lor oblăduire vom spune că suntem săraci și nu avem ce mânca că dacă nu avem pâine să mâncăm cozonac! A mai spus-o pe asta împărăteasa Maria Teresa cândva, nu? 😵😱😨😰😮😒

    • zelenac radu Răspunde

      Oricum, neamul tău este condamnat la moarte…….deci ?????

      • History Răspunde

        Nu am înțeles replica ta și nu știu la ce neam faci referire. Deocamdată românii sunt răsfirați după roza vânturilor de zici că a dat războiul din Siria peste ei! Astea sunt fapte palpabile dovedite și de recensământ. Apoi dacă prin absurd chiar ar fi vreo conflagrație ce crezi cine va fi primul care fuge? Ăștia ca tine cu gura mare. Deci???? Ești și tu ca și ficusul de la Cotroceni mândru că ți se permite să lingi fundul austriac? Bravos!

  2. ciprian Răspunde

    Mai este recunoscuta pentru defrisarea masiva a padurilor romanesti cu complicitatea conducerii Romaniei, legile in domeniul silvic fiind scrise de cei care au defrisat padurile

  3. Norik Răspunde

    ȘTIU CĂ ESTE O ȚARĂ DE KAKAT, IAR AUSTRIECII SUNT CEI MAI RĂI OAMENI DIN EUROPA!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.