Ultima actualizare: azi, 15:39

Locale

Restricții prelungite pe drumurile din Satu Mare, din cauza caniculei

Restricții prelungite pe drumurile din Satu Mare, din cauza caniculei, informează CNAIR. Astfel, restricțiile se vor prelungi cu încă o zi, fiind valabile inclusiv luni, 28 august.

Pe lângă restricțiile instituite sâmbătă și duminică, respectiv 25 – 26.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, acestea se vor prelungi cu încă o zi (luni – 28.08.2023) în același interval orar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din Municipiul București și din județele: Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj Bistrița Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Galben și Cod Portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul  portocaliu, cu excepția:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
 • vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poștale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanți;
 • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
 •   transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

CITEȘTE ȘI:

 

7 comentarii

 1. Satmarean1 Răspunde

  Verifica cineva daca se respecta,sau vom gasi cativa zeci de ,,curajosi” care vor ignora total orice reglementare si vor circula pt co ….pot!!!?

  • altu fără bmw Răspunde

   Acum niște ani tot așa era restricție de circulație. În paranteză de cel puțin două-trei săptămâni trebuiau introduse dar deh vin acasă extratereștrii cu gură mare. Atunci cu restricțiile impuse pe toți i-a durut în pluă. I-am zis la vecinul meu polițai că măcar în zona noastră de rușine ar putea face ceva. Vreti să știți ce a zis? Nu fac nimic că nu mi-a zis nimic șeful. Trageți singuri concluziile. De atunci mi-am propus să-l nu-l deranjez niciodată. Nici atunci nu am zis nimic când pe vreme de pandemie umbla fără-fără și făcea chefuri cu manele, și știm cu toții că astea (adică chefurile) erau interzise. Cam asta este valoare specialilor și vedeți în cazul Crevedia unde ne-a condus.

 2. 😝 Răspunde

  Ciuciu, tir-urile circula într-o veselie, mai mult o iau prin oraș, nu folosesc centura. “Oraș în mișcare”, mișcare tembelică, fără cap!

  • altu fără bmw Răspunde

   Nu știu de ce se iau astfel de decizii dacă nici pe drq nu interesează dacă sunt respectate ori ba. Iar mișcarea orașului nu e tembelică. Este browniană. Adică haotică, aiurea și fără nici un sens. Tot timpul se reacționează, și se reacționează foarte târziu, și nicidată nu vezi lucruri făcute cu cap, urmărite și cel mai important anticipate! Și decizia asta este frecție la picior de lemn.

  • Beny Kira Răspunde

   De unde sti ? Ai numărat TIR-urile ?

   • altu fără bmw Răspunde

    Măi tu care proaspăt ai luat în fine bac-ul! Ce să trebuiască să numere? Când e interdicție un TIR nu trebuie să vezi! Știi ce însemnă numărul 1? Pentru asta vezi că nu e scuză că acum ai luat bac-ul!

 3. 😝 Răspunde

  BK, se numără ouăle, nu tir-urile. Trebuia să știi dacă ai luat bac-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.