Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Tragedia de la Crevedia: totul a pornit de la un transfer de gaz dintr-o cisternă în alta

Procurorul General al României Alex Florența a anunțat, duminică seara, ce au descoperit anchetatorii după primele investigații în cazul tragediei de la Crevedia. Florența a explicat că explozia a fost declanșată din cauza unui șofer care a vrut să mute gaz cu un furtun într-o cisternă goală, informează Digi24.

Sâmbătă, la firma din Crevedia erau patru angajaţi de origine nepaleză, care în acte erau angajaţi la alte puncte de lucru. În zonă au fost aduse trei autocisterne, una plină cu gaz, care a fost parcată în curte. Şoferul a spus că avea probleme la maşină, o roată blocată. Voia să transfere gazul în altă cisternă şi împreună cu celălalt şofer au montat un furtun de livrare, în condiţii care nu sunt pe deplin elucidate, a explicat Procurorul General.

La acel moment, sub cisternă a apărut o sursă de foc. Cei doi şoferi i-au scos pe cei patru nepalezi din sediu să îi ajute şi să oprească traficul, iar ei au încercat să stingă incendiul. Atunci a avut prima explozie.


CITEȘTE ȘI:

9 comentarii

  1. Moore PNL & PSD Răspunde

    GREȘIT!
    Totul a pornit de la impotența instituțiilor statului de a închide o bombă cu ceas, doar din rațiuni politice!
    Dacă se respecta legea, sigur nu se ajungea aici!
    Ciolanu, demisia!!!

  2. Moore PNL & PSD Răspunde

    GREȘIT!
    Totul a pornit de la impotența instituțiilor statului de a închide o bombă cu ceas, doar din rațiuni politice!
    Dacă se respecta legea, sigur nu se ajungea aici!
    Ciolacu, demisia!!!!

    • urbanism Răspunde

      Aici după ce ISU le-a sesizat pe restul instituțiilor imediat trebuia să se înființeze acolo în control Inspecția de Stat în Construcții luat de mânuță și Primăria pentru că s-au făcut lucrări de C+M fără AC (autorizație de construcție) care au dus la nerespectarea normelor ISU!!!!! Urma ca aceeea inspecție în urma controlului să solicite demolarea a tot ce este ilegal construit și revenirea la starea inițială. Dar au dormit în papuci. Iar că primarul nu a știut ce este acolo??? Rar am râs așa bine. Doar că are un gust amar. Scuză absolut penibilă și nici copiii de la o grădiniță nu cred asta.
      În paranteză în urma sesizărilor cunosc cazuri în care un om s-a trezit cu dosar penal pentru că și-a făcut gard la proprietatea sa personală fără AC, fără proiect etc.!!! Cunosc multe cazuri în care pentru infinit mai puțin oamenii au fost încălțați cu dosare și amenzi babane. De aici vine singură concluzia, nu? Deci da, instituțiile de control sunt de vină în frunte cu Primăria. Că de aia este. Dau în scris de pe acum că se va cerceta profund pe toate părțile, se va răscerceta, se vor audia iar la urmă cineva va fi găsit vinovat apoi toate lucrurile vor continua aproape ca și înainte. Doar o țâră mai atent. Vezi și cazul cu azilele groazei. Ce liniște ca din mormânt este pe temă! Interesează subiectul pe cineva???

      • Fact Răspunde

        Ok, era suspendat, ca nu s-au autosesizat e o alta poveste dar ramane direct responsabil proprietarul. Alta chestie este de ce trebuie statul sa despagubeasca (dupa spusele lui Ciolacu) si nu marele proprietar? Peste ocean responsabilul ramanea fara proprietati si in parnaie.

        • urbanism Răspunde

          Eu din ce înțeleg proprietarul iresponsabil a fost la ORC și din 2020 au radiat punctul de lucru. După care au înștiințat ISU despre asta. Că dacă după asta au mai folosit inconștienți fiind punctul de lucru pentru astfel de manevre nu mă miră. Nu e prima dată și din păcate cred că am putea găsi astfel de cazuri și la noi în județ. Adică noțiunea de suspendare nu cred că există la ORC. Proprietarul este cel mai de vină. Nu știu ce va fi în continuare că din știrile din ultima perioadă, deci nu numai asta, am ajuns la concluzia că trăim într-o republică absolut bananieră. Cei de la firmă nu aveau voie sub nici o formă să folosească punctul de lucru pentru astfel de operațiuni. Din ce am înțeles știau și ei asta foarte bine de aia au scris către ISU că punctul de lucru va avea destinația de parcare și repaus pentru cei de la firmă. Adică una au zis altceva au făcat. Ca de obicei în țara asta. După care din ce am înțeles din auzite s-au folosit de niște muncitori de Nepal sau ceva de genul care erau absolut paraleli cu problema de acolo. Plus că sigur în roteau rapid.

  3. Asta ca să lămurim Răspunde

    @Fact, nu există noțiunea de suspendare cum crezi tu. Numai la noi în Republica dâmbovițeană credem că există că putem merge pe ambele părți ale drumului deodată. Asta ca să fie clar. Indiferent de asta nu avea voie sub nici o formă ca firma să folosească punctul de lucru pentru transvazarea carburantului. Toți cei care au închis ochii au bătuit câte un cui mare în tara de fapt. Pot să fie mândrii. Aplaudați specialii. 😱

    • Lamurit Răspunde

      Exista suspendarea activitatii pana la remedierea deficientelor, suspendarea o aplica institutia abilitata pentru asa ceva (nu se pune problema la ORC), nu ma refer la cazul asta, doar la modul general, cum ar fi de exemplu in domeniul alimentar. NU stiam exact situatia acestei statii, am crezut ca ISU i-a suspendat activitatea pana la remedierea deficientelor.

      • Asta ca să lămurim Răspunde

        @Lamurit. Ei s-au dus după control la ORC când au văzut că e groasă treaba și nu pot “rezolva” situația creată după care cu hârtia căpătată de la ORC credeau că sunt acoperiți și nu vor mai fi deranjați. Asta este impresia mea. Știu că există suspendare de activitate, așa e cam la toate organele de control și mi se și pare normal. Porcăria este că inițial era un prăpădit de SKD acolo cu capacitate de 4 mc (deci mic de tot) și probabil de aia a primit aprobările inițiale, pe care așa de la sine putere l-au transformat în stație de tranvazare, tranzit și depozit-tampon GPL cu o capacitate de 60 mc parcă fără nici un act, fără aprobare!!!!! Inconștienți cu diplomă de tâmpiți. Și am înțeles că colac peste pupăză aveau niște “angajați” nepalezi care sigur erau neinstruiți în protecția muncii și în siguranța la foc și ca să nu se afle îi roteau la câteva zile și îi plăteau cu niște mărunțiș. Nu știu aici nu bate la ochi pentru cei de la evaziune fiscală????? Alții iau amendă pentru pătrunjelul vândut la colț de stradă!

  4. urbanism Răspunde

    …. unul dintre cei transferați la Viena cu arsură 40% pe suprafața corpului apare în scripte ca și cetățean străin. Dar după vâlvătaia asta peste 2 săptămâni iar va fi liniște. Ca și în cazul azilelor groazei. dacă s-ar reveni cu un control pe această temă anticipez că am avea surprize mari din nou. Ca de obicei când e vorba de țara asta minunată.😱😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.