Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

USR cere reducerea tarifului la apă în Satu Mare. Petiția a fost semnată de mii de sătmăreni

USR cere reducerea tarifului la apă în județul Satu Mare. Petiția a fost semnată deja de mii de sătmăreni, au anunțat reprezentanții USR Satu Mare, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Joi, 31 august, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul USR Satu Mare, Radu Panait, Marcel Fechete, Ligia Golban și Adrian Piller, au anunțat că petiția USR de reducere a prețului apei din județul Satu Mare a ajuns la aproape 2.200 de semnatari. ,,Ce va face Apaserv?”, se întreabă acum cei de la USR.

Redăm, mai jos, declarațiile făcute în cadrul conferinței de presă:

,,La finalul anului trecut, în Comisia de Buget Finanțe și în Comisia de Energie din Camera Deputaților, noi, membrii USR, am depus un amendament pentru plafonarea prețului la energie pentru companiile de utilități. Cu o săptămână înainte de ședința din parlament, în Consiliul Local Satu Mare, reprezentanții Apaserv au solicitat creșterea tarifului apei, motivând că prețul curentului a crescut cu aproximativ 25%, deși argumentele lor legate de creșterea prețului la energie au ajuns în scurt timp a nu mai fi sustenabile.

Deși am atras atenția la acea vreme că prețul apei trebuie să scadă, Primăria, prin consiliul de administrație pe care-l conduce, a refuzat să ia în considerare propunerile noastre, indiferent cât de pertinente erau. În luna august, am demarat o petiție prin care am cerut  sătmărenilor sprijin pe aceasta speta. Am strâns aproape 2200 de semnături din județul Satu Mare, dintre care 1700 au fost din municipiul nostru, semnături venite atât de la români, cât și de la maghiari.

Cu toții știm că la Apaserv se pot reduce semnificativ cheltuielile cu personalul, și înțelegem că noi, cetățenii, plătim pentru greșelile făcute de această companie prin majorarea prețului apei.

Dl. primar, vă cerem ferm să reduceți cheltuielile cu personalul neproductiv din companie, să accesați finanțările necesare pentru independența energetică și să monitorizați cu atenție investițiile în infrastructură de apă și canal. Primăria Satu Mare este acționar majoritar Apaserv si are aceasta obligatie! Fiți transparenți cu veniturile și cheltuielile companiei, pentru că sătmărenii înțeleg când trebuie să plătească pentru dezvoltare dar si cand platesc pentru risipa. 

Noi, membrii USR, prin votul dat de către satmareni, avem obligația față de societatea noastră de a aduce în spațiul public orice nedreptate care li se aduce lor. Vă garantăm că prețul apei poate să scadă dacă conducerea Apaserv implementează măsurile prezentate mai devreme, iar satmarenii nu vor mai privi cu suspiciune acțiunile primăriei sau ale companiei Apaserv dacă dovediți transparență și corectitudine. Consilierii USR vor depune petiția și solicitările noastre primarului și conducerii Apaserv”.

16 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Faceți-vă utili și căutați o cale juridică de a-i trage la răspundere pe cei care au promovat mizeria asta. Știu, nu-i ușor. Așa cu semnăturile se va fâsâi și va rămâne fără efect. Dacă ați avea destulă sânge în islatalație ați putea sparge toată porcăria asta în capul administrației. Dar pentru asta trebuie lichid în instalație pentru că veți supăra pe mulți. Să vedem. 😲🤔

  2. Satmarean Răspunde

    Polonia: Copiii și persoanele de peste 65 de ani vor primi medicamente gratuite.

    La noi de ce nu se poate, pe langa apa potabila la un pret decent ? Cui nu-i pasa de ceteteni ?

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-26498403-polonia-copiii-persoanele-peste-65-ani-vor-primi-medicamente-gratuite.htm

  3. Satmarean Răspunde

    Polonia: Copiii și persoanele de peste 65 de ani vor primi medicamente gratuite.

    La noi de ce nu se poate, pe langa apa potabila la un pret decent ? Cui nu-i pasa de cetateni ?

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-26498403-polonia-copiii-persoanele-peste-65-ani-vor-primi-medicamente-gratuite.htm

  4. Florin Răspunde

    Da senatorul melcilor Zdob și Zdub nu participă la acestea cerință,nu ii se merită la ce salar încasează 50000 lei!?:)))

  5. Intersport Răspunde

    Petitia asta ii echivalent, parca ai cere, incat la Altex, pretul Iphone-urilor sa scada cu 25% .

    • Sîcă Răspunde

      Mai bine tăceai, decăt să îndrugi baliverne…

      • @Sîcă Răspunde

        Dar în forma concepută astfel chiar nu poate avea nici un efect. Vorba ta, îs baliverne, blabla ca să se bage în seamă.

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Ce ii mai place shaorma la doamna deputat 😁

  7. UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

    USR trebuie sa nu mai existe. Nu are nici măcar o treabă cu cea ce înseamnă om.

  8. iUDe MeReu Răspunde

    Să le sugi ciorapii tuturor useriștilor!
    Vă e ciudă că vă demască, leprelor!

    • 😱😱😱 Răspunde

      #usereplusminus sunt niste alohtoni ai societatii, paraleli cu realitatea. Nici nu ma mir deoarce abunda in randurile lor expertii din realitatea virtuala, din aia cu codul binar. Beep. Numai uita-te cat de bine se descurca in localitatile conduse de ei. Peste tot au creat o harababura de nedescalcit. Aici nu ma refer doar la Nicusor Dan sau de Clotilde ori ala de Brasov. Numai uita-te cum isi bate joc Fritz ala de Timisoara de statutul de capitala culturala europeana. Unul nu poti arata ca isi face treaba!

      • iUDe MeReu Răspunde

        Că să schimbi ceva puternic înrădăcinat durează, dar trebuie inceput de undeva!
        Fritz face treabă bună la Timișoara, problema sunt căpușele și piloșii instalați pe vremea lui Robu!

        • 😱😱😱 Răspunde

          Când scrii din astea e important ca măcar tu să crezi ce scrii. Apoi la anul la votare te vei minuna de scorul electoral. Deocamdată nu îmi dau seama de ce ar merita un nou mandat. Nu că predecesorul lui ar fi mai breaz cu ceva.

          • iUDe MeReu

            Băsescu este vinovat iar Iliescu este un sfânt, știm cu toții!
            Oricine se împotrivește sistemului mafiot aflat la guvernare este vinovat, prost și naiv!
            Mergi tu și votează ce vrei, că va ieși cine trebuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.