Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Tragedia de la Crevedia: încă un deces, zeci de arși în spitale. Imagini de la locul exploziei

Doi oameni au murit și 57 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, informează Digi24. Un număr de 41 de persoane care au suferit arsuri grave se află internate în spitale.

Jurnaliștii de la Euronews România au putut filma din apropiere, de la locul exploziilor, de la sol. Urmările exploziei: cenușă, fiare contorsionate, clădiri pulverizate și resturi de la explozie.

A fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au fost deja transferați în Belgia și Italia. Parchetul General a preluat ancheta, iar Raed Arafat a declarat că celula de criză va continua să funcționeze cât va fi nevoie. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, trimite Corpul de Control în Crevedia pentru a verifica dacă au existat instalații autorizate de distribuție GPL la locul exploziei sau dacă au fost înregistrate sesizări ori informări cu privire la activități neautorizate.

În următoarele 24-48 ore, pentru absolut toți pacienții transferați în străinătate statul va suporta cheltuielile de cazare pentru un aparținător. Va merge cu ei personal de suport psihologic și social.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. kati Răspunde

    Rezultatul mafiot din toate instituțiile de stat
    Oare cum ar fi să le dea bunul Dumnezeu acceași suferință și lor și familiilor lor DE MAFIOȚI ÎMPUȚIȚI ȘI NENOROCIȚI
    Averi au făcut destul
    Acum extermină oamenii și strigă tot ei ce mîini muncite au

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.